Kürt vatandaşın dükkanını yağmalayıp yakmak terör sayılmadı

Dükkanı yağmalanarak ateşe verilen Adıyamanlı Hüseyin Sertaç Kılınç'ın zararlarının karşılanması için Alanya Kaymakamlık'a yaptığı başvuru reddedildi. Ret gerekçesi: Yaşananlar terör sayılmaz.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 09:27
Abone Ol google-news



Alanya’da, iki ay önce “PKK protestosu” gerekçesiyle toplanan yüzlerce kişi, Adıyamanlı Hüseyin Sertaç Kılınç’ın dürümcü dükkanını yağmalayarak, ateşe verdi. İstiklal Marşı okuyup slogan atan saldırganlar iş yerinin önünde onlarca jandarma görevlisini olduğu halde dükkanı kullanılamaz hale getirdi. Radikal'den İsmail Saymaz'ın haberine göre Kılınç, saldırı sonrası 5233 sayılı Terör ve Terörden Doğan Zararların Karşılanması Hakkında Kanun kapsamında Alanya Kaymakamlığı’na başvurarak, zararının ödenmesini istedi. Kaymakamlık, bu saldırıların Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren eylemlerden olmadığını, yani ‘terör’ sayılamayacağını savunarak, Kılıç’ın talebini reddetti.

KILINÇ: BUNUN ARKASINDA DEVLET VAR

Bu saldırının devlet eliyle organize edildiğini savunan Kılınç şöyle konuştu: “Mahmutlar küçük bir beldedir, herkes herkesi tanıyor. Bu devlet eliyle yapıldı. Devlet müsaade etti. Tek suçumuz, 7 Haziran seçimleridir. Lanet olsun. 7 Haziran’dan sonra bizim hayatımız değişti. Burada devlet eliyle provokatörlük yapıldı. Bir hafta kendimizi parçaladık. Bir hafta öncesinden dükkanınızın yakılacağından haberiniz olabilir mi? Her şehit haberinde, ‘İnşallah Alanyalı değildir’ diye bakar olduk. Bize bu korkuyu saldılar. Allah’a yalvardım, ‘Bu insanlara hakkımı helal etmiyorum’ dedim. Jandarma ‘Olayda terör bulamadık’ diyor. Dükkanımıza 1500 kişi girdi. Neyden bahsediyorsunuz? Türkiye bizim; neden ayrılalım? Ayrılacak biri varsa, bu ülkeyi sevmeyenler ayrılsın. Asıl bölücü, ırkçı zihniyetteki insanlardır. Faşist odur, bölücü odur.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler