11 aylık Fatih, tespih tanesinin deliğinden yaşama tutundu

Batman’da evde oyun oynayan 11 aylık Fatih’in, yuttuğu tespih tanesi, soluk borusunu tıkadı. Hemen hastaneye kaldırılan bebeğin, mucize eseri boncuğun deliğinden az da olsa nefes alarak hayatta kaldığı ortaya çıktı.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 10:02
Abone Ol google-news

Batman’da 11 aylık Fatih bebek, yuttuğu tespih tanesinin soluk borusuna kaçması sonucu fenalaştı. Ailesi tarafından özel bir hastaneye kaldırılan Fatih, Göğüs Cerrahı Op. Dr. Oktay Aslaner’in müdahalesiyle son anda ölümden döndü.

ACİL AMELİYAT

Habertürk'ten Bulut Kutlu'nun haberine göre; tespih tanesinin kaçması sonucu soluk borusunun tamamı tıkanan Fatih bebeğin şans eseri hayatta kaldığı ortaya çıktı. Op. Dr. Oktay Aslaner’in yaptığı muayene ve tetkiklerde Fatih bebeğin, tespih tanesinin ortasındaki delikten geçen bir miktar hava sayesinde nefes alabildiği tespit edildi. Bebek acil olarak ameliyata alındı. Soluk borusundan tespih tanesi çıkarılan minik Fatih, sağlıklı bir şekilde taburcu edildi.

Op. Dr. Aslaner “Çocuk tesbihle oynarken boncuğu yutmuş. Annesi getirdi, soluk yolu tıkanmıştı. Çocuk tespih tanesinin deliğinden nefes alıyordu. Yoksa kurtaramazdık. Hemen ameliyata aldık. Bronkoskopi yöntemiyle boncuğu çıkardık” dedi. Aslaner ailelere de şu sözlerle uyarıda bulundu: “Aileler çok dikkatli olmalı. Çocukları, yutabilecekleri bu tarz maddelerden uzak tutmalılar. İhmaller sonucunda telafisi mümkün olmayan sonuçlar çıkabilir.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler