Bir mülteci faciası daha: 15 Kayıp

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde umut yolcularının içinde olduğu lastik botun batması sonucu kaybolan Suriye uyruklu 15 kaçak için başlatılan arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Çalışmalar sırasında sığınmacılara ait olduğu tahmin edilen bir bot, şambrel, can yeleği ve sırt çantası bulundu.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 12:52
Abone Ol google-news

<video:423093>

Tüllüce Adası ile Çavuş, Kiremit ve Yassıada arasındaki alanda yapılan arama kurtarma çalışmalarına Yunan Sahil Güvenlik brimleri de destek verdi. 3 Yunan Sahil Güvenlik botu uluslararası sularda ve kendi kara sularında arama yaptı.

"ÇOCUKLARIN ÇIĞLIKLARI KULAKLARIMDAN GİTMİYOR"

Kurtarılan kaçaklardan 28 yaşındaki Raduma Hassan, Turgutreis'in Hüseyin Hoca Burnu'ndan sabah 04.00 sıralarında denize açıldıklarını söyledi. Denize açıldıklarında havanın sakin olduğunu belirten Raduma Hassan, "Bir mil açıldıktan sonra fırtınaya yakalandık. Botta panik başladı. Dalgalar nedeniyle bot su almaya başladı. Alabora olduk. Karanlıkta herkes bağırıyordu. Ne yöne sürüklendiğimizi bilmiyorduk. Yaklaşık iki saat kadar denizde can yelekleriyle kaldık. Ancak karanlıkta herkes birbirini kaybetmişti. Çocukların çığlıkları kulaklarımdan gitmiyor" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler