Kendini havaya uçuran saldırganın eşiyle birlikte 4 kişi yakalandı

Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombaları bu kente taşıdığı için aranan ve polisin Gaziantep'de düzenlediği hücre evi operasyonu sırasında kendini patlatan Halil İbrahim Durgun'un, eşinin de aralarında bulunduğu 4 kişi tutuklandı.

Yayınlanma: 18.11.2015 - 23:31
Abone Ol google-news

Gaziantep'te Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, geçen cumartesi gecesi takip ettiği Ankara saldırısıyla ilgili haklarında yakalama kararı bulunan M.A. ile B.O.'yu gözaltına aldı.

Polisin gözaltına aldığı 2 şüpheli sorgulamasında 102 kişinin öldüğü Ankara saldırısını gerçekleştiren canlı bombaları bu kente otomobille götürdüğü için aranan Halil İbrahim Durgun'un yeni bir sansasyonel eylem hazırlığında olduğunu itiraf ederek adresini verdi.

Polis bu bilgiye ulaştıktan sonra cumartesi gecesi, Durgun'un hücre evi olarak kullandığı Beylerbeyi Mahallesi'ndeki apartman dairesine operasyon düzenledi.

Operasyon için eve gelen polislerle bir süre çatışan Durgun, daha sonra üzerindeki intihar yeleğini patlatarak canlı bomba eylemi düzenledi.

Patlama sırasında evde bulunan ve bu sırada balkonun çökmesiyle apartman önünde önlem alan toplam 5 polis memuru yaralandı.

Patlamanın ardından arama yapılan evin banyosunda canlı bomba Halil İbrahim Durgun'un eşi E.D., 3 çocuğu ile daha önce gözaltına alınan M.A.'nın eşi F.A. bulundu. Polisin gözaltına aldığı 2 kadın sorgulanmak üzere Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü, canlı bomba Durgun'un banyoda bulunan 3 çocuğu ise savcılık kararıyla dedesine teslim edildi.

Terörle Mücadele Şubesi'nde sorgulanan 2'si kadın 4 şüpheli ise bugün işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Cumhuriyet Savcısı tarafından ifadeleri alındıktan sonra nöbetçi mahkemeye çıkarılan 4 şüpheli, tutuklanarak cezaevine konuldu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler