Taksi, minibüs ve dolmuş durakları İSPARK'a verildi

İSPARK, işletmecilikten elde edeceği brüt gelirin yüzde 5 + KDV payını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ödeyecek.

Yayınlanma: 19.11.2015 - 21:50
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi, İstanbul’daki taksi, minibüs ve dolmuş taşımacılığı ile duraklarının işletme yetkisini 15 yıllığına İBB Şirketlerinden İSPARK’a verilmesini onayladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarında, İBB Başkanı Kadir Topbaş’ın projesi olan ve taksi, minibüs ile dolmuş işletmeciliğinin düzene sokulmasını içeren rapor görüşüldü. İBB Meclisi Başkan Vekili Ahmet Selamet’in yönettiği toplantıda, İstanbul genelindeki taksi, minibüs ve dolmuş taşımacılığı ile duraklarının işletme yetkisini 15 yıllığına İBB Şirketlerinden İSPARK’a verilmesini onayladı.

İSPARK’ın durak ve park yerleri işletmeciliğini kamu yararı gözeterek, teknolojik imkanlarla yapacağının belirtildiği rapor, İBB Meclis Üyelerinin oy çokluğuyla kabul edildi. İstanbul trafiğinde ticari araçların boş gezmesinin ve trafik yoğunluğunun önüne geçilmesini hedefleyen projeyle çok ciddi yakıt ve zaman tasarrufu sağlanması amaçlanıyor. İSPARK, bu işletmecilikten elde edeceği brüt gelirin yüzde 5 + KDV payını İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ödeyecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler