Doktoru bıçakladı ama mahkeme saygındı

Doktor Aynur Dağdemir’i kalbinden bıçakladı, sonra 5. kattan atladı.

Yayınlanma: 19.11.2015 - 22:03
Abone Ol google-news

Samsun’da Yusuf Demirbaş, özel bir hastanede çalışan eski eşi Şeyda A. ile tartışırken araya giren operatör doktor Aynur Dağdemir’i kalbinden bıçakla ağır yaraladı. Saldırgan Yusuf Demirbaş, çevredekilerin dehşet dolu bakışları arasında hastanenin beşinci katından atladı. Ameliyata alınan doktor Dağdemir, meslektaşlarının tüm çabalarına rağmen kurtarılamazken, başka bir hastaneye götürülen saldırgan Demirbaş da yaşamını yitirdi.

Yusuf Demirbaş’ın bir yıl önce boşandığı eski eşi Şeyda A. polise verdiği ilk ifadede olayı anlattı. Şeyda A., “Aynur Hanım’ın sekreteriyim. Sabah bana eski eşimi dün akşam yolda gördüğünü anlattı. Aralarında herhangi bir tartışma olmamış. Doktor hanımın odasında otururken Yusuf içeri girdi. Elinde bıçağı görünce odanın içerisinde bulunan muayene odasına kaçıp kendimi oraya kilitledim. Dışarı çıktığımda Aynur Hanımı kanlar içerisinde gördüm” dedi.

Doktora bıçağa saygın tutum

Diyarbakır Selahaddin Eyyubi Devlet Hastanesi’nde görev yapan 49 yaşındaki doktor Şerif Turhan ve 37 yaşındaki güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız geçen 23 Mart günü, hastanede sekreter olarak çalışan 28 yaşındaki B.A.’nın eşi Mert Ava’nın bıçaklı saldırısına uğradı. Hastanedeki saldırıda doktor Şerif Turhan boynundan ağır, güvenlik görevlisi Mehmet Yıldız ise elinden hafif yaralanarak tedavi altına alındı. Şüpheli Mert Ava tutuklandı. Diyarbakır’da hâkim karşısına çıkan Ava, “Gülerek ‘Eşinle sorunların varmış’ dedi. Boğazıma sarıldı. Ben de bıçağı omzuna vurdum” dedi. Mahkeme, ömür boyu hapisle başladığı yargılama sonucu cezayı indirimlerle 5 yıla indirerek tahliye etti.

İlk kurban doktor Ersin Arslan

Gaziantep’te doktor Ersin Arslan, 17 Nisan 2012’de akciğer kanseri nedeniyle ölen bir hastanın torunu olan 17 yaşındaki M.G. tarafından kalbinden bıçaklanarak öldürülmüştü.

Samsun Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Hastanesi’nde görev yapan operatör doktor Kamil Furtun, odasına giren İsmail K. (30) tarafından 3 kurşunla vurularak öldürülmüştü.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler