Ege Denizi'nde şoke eden görüntüler... Büyük vicdansızlık

Aydın Didim Tekağaç Burnu güneybatısında 12 Kasım 2015 tarihinde Yunanistan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından mültecilerin bulunduğu lastik botu batırıldı. Lastik botu patlatan Yunan Sahil Güvenlik ekipleri bölgeden hızla uzaklaşırken yaklaşık 58 mülteci Türk Sahil Güvenlik ekipleri tarafından son anda kurtarıldı.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 11:52
Abone Ol google-news

<video:425595>



12 Kasım 2015 tarihinde saat 04.19'da Yunanistan Birleşik Arama Kurtarma Merkezi (JRCC/PİRE) tarafından Didim Tekağaç Burnu güneybatısında lastik şişme bot içerisinde yardım talebinde bulunan mültecilerin olduğu ihbarı üzerine bölgeye Sahil Güvenlik Botu sevk edildi.

Saat 06.00 sularında görevli Sahil Güvenlik Botu tarafından bölgede hareket halinde mültecilerin  içinde bulunduğu lastik botu tespit etti ve önleme manevralarıyla botu durdurmaya çalışırken olay yerine Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanlığına ait LS-060 borda numaralı Yunanistan Sahil Güvenlik unsuru intikal etti.

LASTİK BOTU PATLATIP HIZLA UZAKLAŞTI

Daha sonra mültecileri taşıyan lastik bot doğrudan Yunan Sahil Güvenlik Botunun üzerine aborda olacak şekilde manevra yaptı ancak Yunan Sahil Güvenlik personeli tarafından açavela gönderi ile (ucunda delici metal ve kanca olan uzun sopa) lastik botta bulunan mülteciler ve ve lastik bot hedef alınarak engellendi.  Mültecilerin ikinci teşebbüsünde bu kez Yunan Sahil Güvenlik Botu üzerindeki personel daha sert davrandı. Lastik bot arka tarafından patlatılmaya çalışıldı ve olay sırasında açavela gönderi ile mülteciler darp edildi. Açavela gönderi ile mültecilerin içinde bulunduğu lastik botu patlatan Yunan Sahil Güvenlik unsuru olay yerinden süratle uzaklaştı.

BOTLARI BATAN 58 SURİYELİ TÜRK SAHİL GÜVENLİK EKİPLERİ KURTARDI

Mültecilerin bulunduğu lastik botun su alması ve mültecilerin denize düşmeye başlaması üzerine Türk Sahil Güvenlik botu tarafından Suriye uyruklu 58 mülteci sağ olarak kurtarıldı ve Didim Limanına intikal ettirildi.

VİDEO YUNAN SAHİL GÜVENLİK KOMUTANI'NA İZLETİLDİ

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras’ın Ankara ziyaretine eşlik eden Yunanistan Sahil Güvenlik Komutanı Athanasios Athanasopulos, Türk Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Hakan Üstem’i ziyaret etti. Yunan Sahil Güvenlik Komutanı, Ege'de Suriyeli mülteci botunun Yunan tarafınca batırılışına ilişkin görüntüleri izleyince şoke oldu. Videoyu izleten Türk Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Üstem, "Ekibinize bu davranışlardan kaçınmaları emri verirseniz memnun kalırız" dediği öğrenildi.

80 BİN MÜLTECİ KURTARILDI

Bu arada son verilere göre 1 Ocak-19 Kasım 2015 tarihleri arasında Türk Arama Kurtarma sahasında yaşanan 2 bin 133 olayda, toplam 79 bin 489 mülteci denizden sağ olarak kurtarıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler