Gazeteciye TÜRGEV'e hakaretten tazminat cezası

BirGün Gazetesi Sorumlu Müdürü Barış İnce, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı’na (TÜRGEV) hakaret ettiği gerekçesiyle 5 bin lira manevi tazminata mahkum edildi.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 15:13
Abone Ol google-news

İstanbul 22. Asliye Hukuk Mahkemesi’ndeki duruşmaya Barış İnce ve avukatı gelmezken TÜRGEV avukatı Sema Yıldız katıldı.

İnce, gazetede yazdığı akrostiş yazı da yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile kızı Esra Albayrak’ın da bulunduğu ve kapatılan yolsuzluk dosyalarında da adı sıkça geçen TÜRGEV’e hakaret etmekle suçlandı.

Mahkeme, İnce hakkında aynı yazı nedeniyle başka mahkemede Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bilal Erdoğan ve yolsuzluk soruşturmalarında adı geçen bazı kişilere hakaret ettiği gerekçesiyle dava açıldığını belirtti. Söz konusu dosyayı istediklerini belirten hakim, bu davada karar çıktığını, İnce’ye Cumhurbaşkanı ve Bilal Erdoğan’a hakaretten adli para cezası verildiğini hatırlattı. Hakim, İnce’nin aynı yazıyı kendi dosyalarına da savunma olarak verdiğini belirtti.

Vakfın avukatı Sema Yıldız, İnce’nin ifadelerinin savunma sınırlarını aştığını, hakaret kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini savundu.

Mahkeme de davanın kısmen kabulüne karar vererek İnce’yi 5 bin lira manevi tazminata mahkum etti.

İnce daha önce yolsuzluk haberleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan ve oğluna hakaret gerekçesiyle 10 bin 620 lira adli para cezasına çarptırılmıştı. İnce’nin bu davaya yönelik ‘savunmam’ diyerek gazetede yazdığı yazıda da hakaret ettiği gerekçesiyle yine tazminat ve ceza davaları açılmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler