Cezaevindeki şiddet onu ölüme götürdü

14 yaşındaki Emirhan Nas’ı, psikolojik sorunları olduğunu bile bile, büyüklerin kaldığı cezaevinde intihara sürüklediler.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 19:41
Abone Ol google-news

Trabzon Bahçecik E Tipi Kapalı Ceza ve İnfaz Kurumu’nda 24 gün tutuklu kalan 14 yaşındaki Emirhan Nas, koğuşta gördüğü şiddet nedeniyle, 10 Kasım gecesi saat 23.30 sıralarında, çamaşır ipiyle kendini astı. Ailesine ise ertesi gün saat 09.00’da haber verildi.

Nas’ın annesi Semra Omak (36), oğlunu ölüme götüren süreci Cumhuriyet’e anlattı:

“Uyuyordu. 4 polis zili çaldı. ‘Parmak izini alıp bırakacağız’ dediler, tutukladılar.

Cezaevinde bir kez açık görüş yaptık. ‘Anne beni burdan çıkar. Sürekli tuvalet temizletiyorlar, bulaşık yıkatıyorlar, aç kalıyorum, yemeğimi alıyorlar bir dilim ekmek kalıyor bana, dayanamıyorum, büyükler bana sürekli kızıyorlar’ dedi. Ben de ‘sabret’ dedim.

Son 15 gün Emirhan’ı göremedik. İçerde zayıflamıştı, küçük beden pantolon istemişti. İçeri almadılar. Belki o pantolonu verebilseydim böyle olmazdı. ‘Beni unutmadılar’ diye düşünürdü... Arkadaşları bir arabayı çalmış, o arabayı benim oğlum da sürmüş. Parmak izi çıkınca, içeri almışlar. İlk kez cezaevine girdi. Tutuklandıktan 5 gün sonra abimi aramışlar. ‘Bu çocuğun psikolojisi bozuk mu?’ diye sormuşlar. Abim de tedavi gördüğünü söylemiş. Bile bile ölüme yolladılar? Başka çocukların böyle ölmesine izin vermesinler. ”

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da konuyu soru önergesiyle Meclis gündemine taşıdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler