Tüm duraklar İSPARK'ın

İstanbul'da taksi, minibüs ve dolmuş duraklarının işletme yetkisi 15 yıllığına belediye şirketlerinden İSPARK'a verildi.

Yayınlanma: 20.11.2015 - 23:15
Abone Ol google-news

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde, İstanbul’daki taksi, minibüs ve dolmuş taşımacılığı ile duraklarının işletme yetkisini 15 yıllığına İBB şirketlerinden İSPARK’a verilmesi kabul edildi.

Buna göre İSPARK İstanbul genelinde toplam 50 adet, bütün taksilere açık taksi durağı kurup 134 Çağrı Merkezi ile 18 bin taksiyi tek merkezden yönetecek. CHP, İBB Meclisi’nde taksi, minibüs ve dolmuş taşımacılığı yetkisinin İSPARK’a verilmesine ilişkin ret oyu kullandı.

Eminönü’nün tarihi dokusu bozulacak

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi’nde önceki gün Eski Eminönü bölgesinde ev pansiyonculuğunun önü açıldı. Tarihi evler otel gibi kullanılabilecek. Mecliste görüşülen teklif için Şehir Planlama Müdürlüğü görüşünde, ev pansiyonculuğunun kontrol edilebilir turizm niteliğinde olmadığı anımsatılıp konut dokusunun kaybolacağına dikkat çekildi. CHP’li Meclis üyeleri Hakkı Sağlam ve Hüseyin Sağ “Alınan kurum görüşleri de olumsuz. Hiç mi yurtdışına çıkmadınız? Bu değişiklik tarihi dokuya zarar verir” dedi. Teklif AKP’li Meclis üyelerinin oylarıyla kabul edildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler