Aziz getirildi, peki diğerleri?

Ağabey Aygün en azında bir parça kemiğini versinler mezarı olsun.

Yayınlanma: 21.11.2015 - 23:06
Abone Ol google-news

 

Kobani’de IŞİD’e karşı YPG saflarından savaşırken ölen Aziz Güler’in cenazesi 59 gün sonra Başbakanlığın özel izniyle Türkiye’ye getirildi. Ancak son 4 ayda IŞİD’e karşı YPG saflarında savaşırken ölen 100 gencin cenazesi Kobani’de bekliyor. Bu cenazelerden bir kısmı toprağa verilirken, bir kısmı morgda bekletiliyor. Ailelerin ise acılı bekleyişi sürüyor.

Onlardan biri de YPG’li Salih Aygün’ün ailesi. 30 Temmuz’da Sirrin kasabasında 18 yaşına girdikten 2 gün sonra Kobani’de yaşamını yitiren Aygün’ün Gaziantep’te yaşaşan ailesi cenazelerini alabilmek için 2 hafta sınırda bekledi. Bir oğlu polis bir oğlu askerde olan anne Anne Ayşe Aygün, şimdi Aziz Güler gibi oğlunun cenazesinin de getirilmesini bekliyor.

Aygün’ün ağabeyi Semir Aygün umutla beklediklerini belirterek, “Aziz Güler’in cenazesinin verilmesi bizi de umutlandırdı. İnşallah bizimkilerin cenazesini de verirler. En azından bir parça kemiğini bize versinler. Hiç olmazsa annem ve babam cuma günü, arife günü, bayram günü mezarına gidip bir Fatiha okusun. Ölünün, cenazesinin neyinden korkuyorlar? IŞİD’i terör örgütü olarak kabul ettiklerini söylüyorlar ama hiç inandırıcı değil. Benim kardeşim bu insanlık düşmanı, ırz düşmanı IŞİD’e karşı savaşırken yaşamını yitirdi. Benim kardeşim Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı savaşmadı. Önce Cumhurbaşkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar ve yetkililer bizim sesimizi duysun. Kardeşimin cenazesini istiyorum” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler