Vildan Atasever: Biraz vicdan...

Savaştan kaçan mültecilerin dramı sona ermiyor. Yeni bir yaşama yelken açmak isteyenlerin peşlerini ölüm bırakmıyor. Bu yolculuğun son kurbanı da 4 yaşındaki Sena oldu. Bu insanlık dramına sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Altın Portakal ödüllü oyuncu Vildan Atasever, "Bir şeyler yapılmalı, bir şeyler yapmalıyız" dedi.

Yayınlanma: 23.11.2015 - 11:55
Abone Ol google-news

 

 Uzun süredir yaşanan ve bir insanlık dramına dönüşen mülteci sorununa sessiz kalınmaması gerektiğini söyleyen Altın Portakal ödüllü sinema ve dizi oyuncusu Vildan Atasever, “Ülkelerinden zorla koparılan bu çocuklar nefret ve zulümle büyürse sonra yine bize gelecekler. Sorunlar yine bizleri insanları, insanlığı vuracak” dedi. İzmir Kısa Film Festivali'nin jüri üyesi olan Atasever'le kısa ziyaretinde bir araya geldik. Göçmenlerle ilgili çok büyük sıkıntıların bulunduğunu kaydeden Atasever, “Bu insanlar ülkelerinden sürgün ediliyorlar. Hangi kapıya gitseler bir sıkıntılıyla karşılaşıyor. İnsani yaşam koşulları sağlanmıyor ve çok zor durumdalar. Bir çözüm yolu bulmalıyız. Kampanyalar düzenlenebilir. Birlikte olup, beraber olup bu sorunun çözümü için bir araya gelmeliyiz. Çünkü nefret tohumları saçılıyor. Çünkü zulüm var ortada, çünkü ezilme var, eziliyor insanlar. Bu çocuklar nefret ve zulümle büyürse sonra yine bize gelecekler. Sorunlar yine bizleri insanları, insanlığı vuracaktır”' diye konuştu. İnsani yaşam koşullarının sağlanamadığı için insanların yollarda dilenmek zorunda kaldığını vurgulayan Atasever, “Bu insanlar savaş yüzünden ülkelerinden oluyor, yollara düşüyor. Ve dileniyorlar. Kadınlar cinsel tacize uğruyor. Erkekler hırsızlığa ya da başka şeylere yöneliyor. İnsanlar, çocuklar ölüyor” dedi.

‘DÜNYANIN SIKINTILARINI ANLATAN FİLMLER OLMALI’

Atasever, “İnsanlar ülkelerinden zorla sürgün ediliyor, yaşayacak yerleri yok, hangi kapıya gitseler bir sıkıntıyla karşılaşıyorlar ve alt yapı sağlanmıyor. Çok zor durumdalar. Ben dünyanın yaşadığı bu sorunun filme aktarılmasını isterim. Sahile vuran bebeğin görüntüsü beni çok etkilendi, uzun süre etkisinde kaldım. Sinema ölümsüz. Bu hikayeleri anlatmalıyız. Bir film bir insanın hayatını, düşüncesini değiştirebiliyor, vicdan oluşturabiliyor. Dünyanın sıkıntılarını anlatan filmler olmalı ve tarihe kalmalı” diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler