Yasin Börü davasında gizli sanık skandalı

Diyarbakır’da, 6-7 Ekim 2014’te yaşanan Kobani eylemleri sırasında Yasin Börü, Ahmet Dakak, Riyat Güneş ve Hasan Gökguz’un öldürülmesine ilişkin 21’i tutuklu 34 sanığın yargılandığı davada skandallar zinciri yaşandı.

Yayınlanma: 25.11.2015 - 23:54
Abone Ol google-news



Davanın üç sanığı, olaylar sırasında askerde, cezaevinde ve hastanede olduğunu açıkladı. Davanın gizli tanığı Kanarya 1, soruşturma aşamasında teşhis edemediği sanıkları bir yıl sonra duruşmada teşhis etti. Gizli tanık, yüzü kapalı olan sanıkları “burnundan tanıdığını” iddia etti.

Sanık Ahmet Yusufoğlu, bulunduğu cezaevinden görüntülü sistemle alınan ifadesinde, suç tarihinde daha önce işlediği bir suç nedeniyle Diyarbakır Kapalı Cezaevi’nde hükümlü olarak bulunduğunu bildirdi.

Askerde ve hastanede Sanık Ahmet Tanrıverdi de görüntülü sistemle alınan ifadesinde, olay tarihinde askerlik görevini yaptığını, Diyarbakır’da bulunmadığını, mahkemeye de bu yönde resmi evrak sunduğunu kaydetti. Sanık Yıldız Doğanay, Kürtçe tercüman vasıtası ve görüntülü sistemle alınan beyanında, olayların meydana geldiği saatlerde hastanede olduğunu öne sürdü.

Duruşma sırasında gizli tanık skandalı yaşandı. Soruşturma aşamasında verdiği ifadelerle birçok kişinin sanık olmasına neden olan gizli tanık Kanarya 1’e duruşma sırasında teşhis işlemi yapıldı. Kanarya 1, soruşturma aşamasında tanımadığı sanıkları da teşhis ederek olay yerinde gördüğünü iddia etti. Bunun üzerine Başkan Yeşil, “Bir yıl önce teşhis edemediğini bugün nasıl teşhis ediyorsun” diye sordu. Gizli tanık, “Yüzleri maskeliydi, insan yediğini unutuyor” dedi. Başkan, “Bugün nasıl tanıdın” deyince gizli tanık, “Burnundan” karşılığını verdi. Bunun üzerine Mahkeme Başkanı Yeşil, “Böyle saçmalık olur mu” diye tepki gösterdi.

Mahkeme başkanı Musa Yeşil, gizli tanığın söylediklerinde çelişki olması nedeniyle iki sivil polis ile iki kalem personelini sanıkların arasına oturtturdu. Gizli tanık Kanarya 1’in, polis ve kalem personelini de sanık zannederek olaylar sırasında gördüğünü söyleyince yalan söylediği ortaya çıktı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler