Sümeyye'nin twitter itirafı

Sümeyye Erdoğan ve Başbakan'ın danışmanı Mustafa Varank'a ait olduğu öne sürülen ses kaydında Erdoğan, twitterdaki AKP trollerinin lehte tweetler atması yönünde talimat veriyor.

Yayınlanma: 20.02.2014 - 16:18
Abone Ol google-news

Haramzadeler tarafından yayımlanan ve Sümeyye Erdoğan'a ait olduğu iddia edilen son ses kaydında Erdoğan Başbakan'ın danışmanı Mustafa Varank'a sahte hesaplardan lehte tweetler atılması yönünde talimat veriyor.

Trollerin iyi şeyler yazması için Mustafa Varank'a istekte bulunan Sümeyye Erdoğan, Varank'ın 'onlar işi gırgıra alırlar' demesiyle isteğini tekrarlıyor. 'Bizim yazdıklarımıza baksınlar ona göre yazsınlar' diyen Sümeyye Erdoğan oldukça memnun bir şekilde telefonu kapatıyor. 

TROLLER NEDİR TWİTTER'DA NE YAPARLAR?

Twitter'da bir konunun TT yani Twitter gündemine çıkabilmesi için çok konuşulması ya da oldukça gündeme getirilmesi gerekiyor. İşte gündeme gelmek isteyen siyasetçilerin ya da ünlülerin sıkça başvurduğu bu yöntem, Twitter'daki manipülasyon yöntemi olarak biliniyor.

Kimi troller ilginç ya da çok tepki çeken bir paylaşım yaparak insanların o konu hakkında konuşmasını sağlayıp ilgili konunun TT yani gündemde olmasını sağlıyor. Bir diğer trol grubu da desteklenen şahsı devamlı olarak gündeme getirerek TT olmasını sağlamaktır. Ancak bu trollerin sayısı oldukça fazla olmalıdır.  Bunlar tekbir el tarafından yönetilen toplu hesaplar şeklindedir.

Troller özellikle Melih Gökçek ve Kadir Topbaş gibi siyasetçilerin sıkça kullandığı iddia edilmiş. Toplu ve aynı mesajlar haber olarak da gündeme gelmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler