Samanyolu'nun Türksat'taki frekansından AKP propagandası

Samanyolu Televizyonu'nun Türksat'tan çıkarılmadan önce kullandığı frekans, AKP propagandası yapan Son Hedef isimli bir televizyon kanalına verildi.

Yayınlanma: 26.11.2015 - 11:17
Abone Ol google-news



S Haber Televizyonu'nun frekansı 365 isimli bir ürün pazarlama kanalına, Mehtap TV Berat TV'ye, Tuna Shopping Karadeniz Türk TV'ye, ilk özel Kürtçe yayın yapan Dünya TV yerine ise Tiviti isimli kanallar geldi. Son Hedef isimli kanalın logosunun Samanyolu TV'nin logosuna benzerliği dikkat çekerken Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı öven yayınlar yapıldığı görüldü.

Televizyon ekranlarında bu durumu fark eden izleyiciler ve Samanyolu çalışanları, yapılanı sahtekârlık olarak nitelendirdi. Samanyolu Haber Genel Yayın Yönetmeni Metin Yıkar, “Türksat, Samanyolu frekanslarını başka kanallara satmış. Logoyu da benzetmişler. İllüzyon yapıp seyirciyi kandırmaya çalışıyorlar. Kötülük” tepkisini gösterirken, Samanyolu Ana Haber spikeri Kemal Gülen ise, “Adamlar devletin uydusunu keyfe keder kullanıyor. Utanmazlar.” dedi. Samanyolu Televizyonu Programlar Koordinatörü Murat Keskin ise “Bu ne ahlaksız oyun. Her şeyi çalmışlar . Bir de hırsız diyene kızıyorlar“ şeklinde tepkisini dile getirdi.

Konuyla ilgili Samanyolu TV resmi Twitter hesabından da bir açıklama yapıldı. Açıklama şöyle: “Mahkeme süreci devam ederken Samanyolu Yayın Grubu kanalları hukuksuzca Türksat uydusundan indirilmişti. Aynı frekanstan yayın yapmaya başlayan ve Samanyolu logosuna benzetilen kanalla Samanyolu Yayın Grubu'nun bir ilgisi bulunmamaktadır. Samanyolu Yayın Grubu'nun bugün frekansımızı işgal eden kanallarla hiçbir ilgisi yoktur. Henüz yargı süreci tamamlanmamasına rağmen frekansımızı bugün işgal edenlerle ilgili yargı süreci başlatılacaktır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler