'Bağzı' gazetecilere AKP'den sanal destek

İlk olarak Taraf Gazetesi yazarlığı ve yazı işleri müdürlüğünü üstlenen ve sonrasında Türkiye Gazetesi'nde yazar olan Yıldıray Oğur'un isminin geçtiği bir ses kaydı internete düştü.

Yayınlanma: 20.02.2014 - 18:03
Abone Ol google-news

17 Aralık Rüşvet ve Yolsuzluk operasyonu sonrasında internette çıkan ses kayıtlarının ardı arkası kesilmedi. Sümeyye Erdoğan'ın ses kayıtlarından sonra şimdi de Türkiye Gazetesi yazarı Yıldıray Oğur'un isminin geçtiği bir ses kaydı yayınlandı.

TİB'in yasal yollardan elde edildiği iddia edilen ses kayıtlarında Başbakan'ın danışmanı Mustafa Varank'ın Yazar Yıldıray Oğur'un gazetede çıkan yazısının trollerle ön plana çıkarılmasını ve bunun sosyal medyada servis edilmesi için talimat verdiği iddia ediliyor. Ses kayıtlarında yanlışlıkla Süleyman Soylu'nun ismi geçince Mustafa Varank kahkahaya boğuluyor. Talimatı alan kişi ise hemen konu ile ilgileneceğini söylüyor.

TROLLER NEDİR TWİTTER'DA NE YAPARLAR?

Twitter'da bir konunun TT yani Twitter gündemine çıkabilmesi için çok konuşulması ya da oldukça gündeme getirilmesi gerekiyor. İşte gündeme gelmek isteyen siyasetçilerin ya da ünlülerin sıkça başvurduğu bu yöntem, Twitter'daki manipülasyon yöntemi olarak biliniyor.

Kimi troller ilginç ya da çok tepki çeken bir paylaşım yaparak insanların o konu hakkında konuşmasını sağlayıp ilgili konunun TT yani gündemde olmasını sağlıyor. Bir diğer trol grubu da desteklenen şahsı devamlı olarak gündeme getirerek TT olmasını sağlamaktır. Ancak bu trollerin sayısı oldukça fazla olmalıdır. 

SÜMEYYE ERDOĞAN'IN DA SES KAYDI ÇIKTI: TROLLER MESAJ ATSIN AMA KOMİK OLSUN


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler