‘Döver gibi gözüksek de dövmedik’ dediler

Protesto eylemi haksız tahrik nedeni sayıldı. Öğrencileri yaralayan polisler cezasız kaldı.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 02:09
Abone Ol google-news

YÖK’ün Swiss Otel’de düzenlediği Uluslararası Yükseköğretim Kongresi’ni protesto eylemine katılan Marmara Üniversitesi öğrencisi Can Burak Sarıgül’e şiddet uygulayan, telsizle yaralayan polisler Abdullah Dal, Ali Mutlu ve Mevlüt Ünlü’ye 7’şer ay 15’er gün hapis cezası verildi. İstanbul 35. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki dava dün sonuçlandı.

Suçun haksız tahrik altında işlendiğini savunan yargıç, hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi. Öğrencinin avukatı Özlem Gümüştaş, “Protesto eylemi, haksız tahrik nedeni sayıldı. Polisler cezasız kaldı” dedi.

27 Mayıs 2011’deki olayda Sarıgül, protestoya katılan kalabalıkla birlikte, otele giden yokuşun sonuna kadar koştu. Kendini bir anda 3 sivil polisin arasında buldu. Sopalarla, tekme ve tokatla darp edildi. Yüzüne telsizle vurdular, kaşı açıldı. Sarıgül’ü darp eden 3 polis hakkında düzenlenen iddianamede, memurların “zor kullanma yetkisini” aştıkları belirtildi.

Sanıklardan Abdullah Dal ve Ali Mutlu, savunmalarında, “Her ne kadar gazete fotoğraflarına elimizdeki plastik flama borusuyla şahsı ortamıza almış üç memur dövüyormuş gibi gözüksek de, çekilen görüntü anlık olduğundan, bu tür bir izlenim doğuyor olabilir. Olayı bir bütün olarak değerlendirdiğimizde, böyle bir şeyin olmadığı, flama borularını şahıslar kullanmasın diye elimizde muhafaza ettiğimiz, şahsı etkisiz hale getirmeye çalıştığımız belli olacaktır” dedi.

Mevlüt Ünlü ise “Şahıs bu tür eylemlere sürekli katılır. Yüz aşinalığımız var. Beni hedef gösterdi” diye konuştu. Polisin hiçbir uyarı yapmadan müdahalede bulunduğu söyleyen Sarıgül ise “Tek başıma yürürken yanıma gelen polislerin üçü de birden bayrak sopalarıyla, tekme ve tokatla vurmaya başladılar. Sağ kaşımın üzerinden, burnumdan yaralandım. Çevik Kuvvet otobüsünde tehdit edildim. Küfür ettiler” dedi

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler