Yeni Şafak yazarından Erdem Gül yazısı: Maruzatım var hakim bey

Genel Yayın Yönetmenimiz Can Dündar ile birlikte tutuklanan Ankara Temsilcimiz Erdem Gül için bir yazı kaleme alan Yeni Şafak yazarı Taşkın Koç, "Maruzatım var hakim bey" dedi.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 13:45
Abone Ol google-news

AKP'ye yakın Yeni Şafak'ta yazan Taşkın Koç, tutuklanan Ankara Temsilcimiz Erdem Gül için bir yazı kaleme aldı. Erdem Gül'ü üniversite yıllarından bu yana çok iyi tanıdığını dile getiren Koç, "Ama gencecik bir adamken tanıdığım Erdem'in ne o gün ne orta yaşını artık geçtiği bu günlerde de asla Paralel Yapı veya benzeri bir oluşumun adamı olmayacağını adım gibi iyi biliyorum" ifadelerini kullandı.

Koç'un yazısının ilgili bölümü şöyle:

(...)

Tıpkı Edip Cansever'in “Mendilimde Kan Sesleri”nin aradan geçen yıllar ve olaylara rağmen dokunduğu yeri hem ışıtan hem kanatan dizeleri gibi.

Çok severim bu şiiri. Tayfun da çok sever. İçinde en çok rüzgar geçen şiirler yazan Erdem de çok sever.

Erdem, yani şu anda İstanbul'da “siyasi ve askeri casusluk; gizli belgeleri açıklamak; terör örgütüne (üye olmasa veya bilerek yapmasa da) yardım” suçlarından hakim karşısında olan Cumhuriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Erdem Gül.

Böyle işte okuyucu; yazımın gazeteye yollanma saati yaklaşıyor iyice ve ben sigara dumanı, tost yağının kokusu, başında kavak yelleri esen delikanlılık-genç kızlıkla dopdolu Gazi Üniversitesi Basın Yayın Yüksekokulu'nun kendi yarı karanlık ama içi umutla ışıyan kantininde tanıdığım henüz 19 yaşındaki Giresunlu Erdem Gül arkadaşımın tutuklanıp tutuklanmayacağını bilmeden yazıyı bağlamak zorunda kalıyorum.
Sonucu bilmiyorum.
Hakimin kararı ne olacak bilmiyorum.

Ama gencecik bir adamken tanıdığım Erdem'in ne o gün ne orta yaşını artık geçtiği bu günlerde de asla Paralel Yapı veya benzeri bir oluşumun adamı olmayacağını adım gibi iyi biliyorum.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler