Antalya'da Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına protesto

ANTALYA'da Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin (ÇGD) çağrısıyla bir araya gelen Emek ve Demokrasi Güçleri, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül'ün tutuklanmasını protesto etti.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 14:41
Abone Ol google-news

<video:434233>


ÇGD Akdeniz Şubesi'nin çağrısıyla DİSK, KESK, TMMOB'a bağlı sendika ve odalarla birlikte Halkevleri üyeleri, Cumhuriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dündar ve gazetenin Ankara temsilcisi Gül'ün tutuklanmasını protesto etti. Öğle saatlerinde Kalekapısı'nda toplanan ve aralarında gazetecilerin de yer aldığı gruba CHP Antalya Milletvekilleri Niyazi Nefi Kara, Mustafa Akaydın ve Devrim Kök destek verdi. Eylemde Cumhuriyet Gazetesi'nin bugünkü sayısı taşınırken Haklevleri üyeleri, gazeteyi meydanda ücretsiz dağıttı.

ÇGD Şube Başkanı Mustafa Sözen, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına neden olan ve MİT'e ait olduğu yetkili kişilerle belirtilen silah taşıyan TIR'la ilgili haberin yayımlanmasının suç değil, aksine gazetecilik görevi olduğunu söyledi. Bu haber nedeniyle sorumluların yargılanması gerekirken ifade özgürlüğü hiçe sayılarak Dündar ve Gül'ün ağır suçlamalarla hakim karşısına çıkmak durumunda bırakılıp tutuklandığını belirten Sözen, şöyle dedi: "Anlaşılmaktadır ki, bu ülkede işini yapan istisnasız herkes iktidar tarafından düşman görülüp susturulmak ve hatta yok edilmek istenmektedir. Bu baskılar düşünmeyen, konuşmayan ve hakkını savunmayan antidemokratik bir toplum yaratmak isteyenlerin politikalarıdır. Ancak Can Dündar'ın dün mahkemede yaptığı savunmasında yer alan gazetecilikle ilgili sözleri bunu başaramayacaklarının kanıtıdır. Bizler de 'inadına gazetecilik' diyoruz."

İzmir'de Dündar ve Gül'ün tutuklanmasına protesto


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler