Meslek örgütleri ayağa kalktı

Gazetecilere Özgürlük Platformu (GÖP) üyeleri, gazetemiz genel yayın yönetmeni Can Dündar ve Ankara temsilicimiz Erdem Gül’ün tutuklanmasına sert tepki gösterdiler.

Yayınlanma: 27.11.2015 - 22:41
Abone Ol google-news

Gazetemizin Şişli’deki binası önünde konuşan GÖP Dönem Sözcüsü Uğur Güç, “Türkiye basın tarihine dün kara bir leke daha sürüldü. Yıldıramayacaksınız. Bizler basın meslek örgütleri olarak bundan sonra haber hakkı ve basın özgürlüğü için daha fazla mücadele edeceğiz” dedi.

‘Can yine yazacak’

TGC, TGS, DİSK Basın İş’in de aralarında bulunduğu 94 meslek örgütünün oluşturduğu GÖP üyeleri, “Durma haykır, özgür basın halktır”, “Can çıkacak yine yazacak” sloganlarıyla, tutuklama kararını protesto ettiler. GÖP adına basın açıklaması yapan dönem sözcüsü TGS Genel Başkanı Uğur Güç, Dündar ve Gül’ün yapıkları haber nedeniyle tutuklandıklarını ifade ederek, “Artık haber yapmak suç sayıldı. Türkiye’de dün Can Dündar ve Erdem Gül değil, gazetecilik tutuklandı. Basın özgürlüğü tutuklandı. Halkın haber alma özgürlüğü tutuklandı. Gerçekler tutuklandı” dedi.

‘Haber yapmak da suç’

MİT TIR’larıyla ilgili haber çıktığı zaman “Onun yanına kalmayacak, bedelini ödeyecek’ diye tehditler savuran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yargısının dün gereğini yaptığını belirten Güç, şöyle devam etti: “Yargının bağımsız olmadığını dün bir kez daha hem suçlayıcı sorularıyla hem de tutuklama kararı ile bir kez daha gösterdiler. Türkiye’de artık yeni bir dönem başladı. Basın özgürlüğünün olmadığı ülkemizde artık haber yapmak da suç oldu. Bu karar ile gazetecilere ya Tayyip Erdoğan’ın istediği gibi haber yapacaksınız ya da tutuklanmayı göze alacaksınız mesajı verildi.” Gazetecilik tarihinde böyle baskıların çok görüldüğünü dile getiren Güç, “Ama yılmadık, doğruları yazmaya, gerçekleri halka aktarmaya devam ettik. Yine gazetecilik yapacağız, yine gerçekleri halka aktaracağız. Can Dündar ve Erdem Gül özgürlüklerine kavuşana kadar sesimizi daha gür çıkaracağız” dedi.

Öte yandan, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) Başkanı Misket Dikmen, “Tüm dünyanın gözü önünde hukuk yok sayıldı, adalet ayaklar altına alındı, basın ve ifade özgürlüğü tutuklandı. Ülkemiz adına biz utanıyoruz” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler