Efkan Ala: Her türlü güvenlik tedbiri şu an itibari ile alındı

İçişleri Efkan Ala Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürülmesi ile ilgili açıklama yaptı. Ala, "Olay yerinde her türlü güvenlik tedbiri şu an itibari ile alınmıştır" dedi.

Yayınlanma: 28.11.2015 - 14:03
Abone Ol google-news

<video:435207>

İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İçişleri Bakanlığı’nda Diyarbakır’daki saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Ala, Diyarbakır barosu tarafından basın açıklaması yapıldığı sırada bir araç içerisinden güvenlik görevlilerine silahlı saldırı düzenlendiğini söyledi. Ala, “Saldırıda bir polis memurumuz şehit olmuş. Biri ağır olmak üzere 2 polis memurumuz yaralanmıştır. Olay mahallinde güvenlik görevlileriyle teröristler arasında çatışma çıkmıştır. Çatışma sırasında olay mahallinde bulunan Diyarbakır Baro Başkanı Sayın Tahir Elçi maalesef hayatını kaybetmiş. Bir basın mensubu da yaralanmıştır.” diye konuştu.

Olayda şehit olan polis memuru ile Baro Başkanı Elçi’ye başsağlığı temennisinde bulunan Ala, Elçi’nin ailesine, hukuk camiasına ve barolar birliğine sabır diledi. Ala, yaralanan polis memuru ve basın mensuplarına acil şifalar dileğinde bulundu.

Ala konuşmasına şöyle devam etti: “Olayı bütün yönleriyle incelemek üzere ikisi mülkiye başmüfettişi, ikisi polis müfettişi olmak üzere toplam 4 müfettiş görevlendirilmiştir. Olay kesinlikle bütün yönleriyle açıklığa kavuşturulacaktır. Saldırı milletimizin birliği ve bütünlüğüne yöneliktir. Olay yerinde her türlü güvenlik tedbiri şuan itibariyle alınmıştır.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler