Mühürlenen inşaatın vinci parka düştü: 2 ölü, 2 yaralı

Küçükçekmece’de, iki gün önce güvenlik önlemleri alınmadığı gerekçesiyle mühürlenen inşaatın kule vinci, parka düştü. Vincin üzerine devrildiği park alanında bulunan spor kulübü binasındaki 2 kişi hayatını kaybetti. Olayda 2 kişi de yaralandı.

Yayınlanma: 28.11.2015 - 14:27
Abone Ol google-news

 

Sefaköy İnönü Mahallesi Muammer Aksoy Caddesi üzerinde bulunan bir inşaat alanında saat 14.00 sıralarında yaşanan olayda kule vinç bağlı olduğu toprak zeminden koparak devrildi. Vinç, inşaatın hemen yanında bulunan parktaki İstanbul Trabzonspor Futbol Kulübü olarak kullanılan binanın üzerine devrildi. Olayda binada bulunan antrenör Ali Tuman ile Mustafa Sezer hayatını kaybetti. Vincin çarptığı binada oturan 2 kişi ise hafif şekilde yaralandı.

Kazanın ardından olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri olay yerinde çevre güvenliği aldı. İtfaiye ekipleri, vincin altında kalan Tuman ve Sezer’in cansız bedenlerini binadan çıkardı. Cenazeler, otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İNŞAAT, 2 GÜN ÖNCE MÜHÜRLENMİŞ

Olayın yaşandığı inşaatın mühürlendiği ortaya çıktı. İnşaatın giriş kapısında asılan not dikkat çekti. Notta, Küçükçekmece Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından 26 Kasım 2015 günü saat 09.45’te ‘güvenlik önlemlerinin alınmamış’ notu düşülerek inşaat süresiz olarak kapatıldığı belirtiliyor. Park kenarında büfe işleten Mehmet Ali Gencer olayı şöyle anlattı: “Biranda büyük bir gürültü duydum. Deprem olduğunu sandım. Dışarı çıktığımda vinci gördüm. Hemen olay yerine gittim. Durumu polise bildirdik.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler