Çanakkale, 'Cumhuriyet'e sahip çıktı

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcisi Erdem Gül’e Çanakkale’den de destek geldi. Önce Cumhuriyet Gazetesi dağıtan grup, ardından “Özgür basın susturulamaz” pankartı ile Kordonboyunda yürüyüş yaptı. Sonrasında İskele Meydanı’nda basın açıklaması gerçekleştirildi.

Yayınlanma: 28.11.2015 - 18:01
Abone Ol google-news

İskele Meydanı’ndaki eyleme CHP, Emek Partisi, ÖDP, Komünist Parti, HDP’nin de aralarında olduğu siyasi partiler, Çağdaş Gazeteciler Derneği, KESK, Çanakkale Tabip Odası ve Halkevi gibi demokratik kitle örgütleri ile Cumhuriyet Okurları katıldı. Ayrıca Çanakkale Belediye Başkanvekili Bilge Şimşek, Belediye Başkan Yardımcısı Rebiye Ünüvar, CHP Merkez İlçe Başkan adayı Avukat Erdal Gezen ve Kent Gönüllüsü Kadınlar da destek verdi.

Çağdaş Gazeteciler Derneği, Çanakkale Tabip Odası, KESK, Halkevi ve Emek Gençliği’nin katılımı ile Mümtaz Pirinçciler Meydanı’nda üzerinde Can Dündar ve Erdem Gül’ün fotoğraflarının bulunduğu, “Özgür basın susturulamaz” ifadesinin yer aldığı pankart açtılar.

Bu arada bir çay bahçesinin sorumlusu, “Bu gazeteyi dağıtamazsınız” diyerek dağıtımı engellemek istedi. Bunun üzerine tepki gösteren grup, “Burası halka açık bir yer, biz de gazeteyi dağıtacağız” dedi. İzin vermeyen çay bahçesi görevlisine tepki ise yurttaşlardan geldi.

Daha sonra çok sayıda yurttaşın katılarak destek verdiği basın açıklamasını Çağdaş Gazeteciler Derneği adına Sermet Atadinç yaptı. Atadinç, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi’nin öldürülmesini de kınadı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler