Erdem Gül'ün babası: Onur verici bir nokta

Oğlunun sadece “gazetecilik” yaptığı için tutuklandığını belirten Ziya Gül, "Bir baba olarak onunla övünüyorum" dedi.

Yayınlanma: 29.11.2015 - 09:48
Abone Ol google-news

Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül, 23 yıllık gazetecilik hayatında her gün yaptığı işi yani “haber yazdığı” için 26 Kasım’da tutuklandı. Oğlunun sadece “gazetecilik” yaptığı için tutuklandığını belirten Ziya Gül, “Erdem’in yaptığı haber, halkın gerçekleri öğrenme hakkının yerine getirilmesidir. O nedenle geldiğimiz noktada bir baba olarak onunla övünüyorum. Bir gazeteci olarak halkın gerçekleri  öğrenme hakkına saygının gereğini yapmıştır” dedi.

Giresun’da 1967 yılında dünyaya gelen Erdem Gül, babası Ziya  Gül’ün yorumuyla gençlik yıllarından itibaren “Özellikle gazetecilikte  karar kıldı” ve Gazi  Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu’nda öğrenim gördü. 12 Eylül döneminde  “Devrimci-Yol” davasından yargılanan ve 6 yıl cezaevinde kalan devrimci bir babanın  oğlu olan Erdem Gül’ün gazeteciliği de içinde yaşadığı toplumsal koşullarda şekillendi.

İyi habercilik yaptı

Oğluyla gerek konuşmalarında gerek yaptığı gözlemlerde, “Fikri inanç olarak haber alma hakkına saygılı bir gazetecilik anlayışını yaşama geçirmeye çalıştığını” diye getiren Ziya Gül, Erdem Gül’ün tutuklanmasına kadar geçen süreci, “Belki egemenlerin hoşuna gitmedi  ama halkın gerçekleri öğrenmesi noktasında iyi bir habercilik yaptı” sözleriyle  yorumladı.

Oğlunun tutuklanma kararını Ankara’dayken öğrenen baba Gül, “Geç  duydum ama duyduğumda olayın tutuklanmaya kadar varabileceğini bekliyordum. Birilerinin ayıbı, kusuru, saklamak istediği ortaya çıkarılmıştı.  Affetmeyeceklerini, kin duyacaklarını tahmin ediyordum. O nedenle,  iyimser beklentiler ötesinde, Can ve Erdem’in burnunu sürtmek, gözdağı vermek için tutuklayacaklarını düşünüyordum. Gerçekler  açıklandığında tepkiler geliyor, egemen çevreler korkuyorlar. Basına karşı bu tahammülsüzlük, kin ve öfke, gerçeklerin ortaya çıkarılmasından korkulduğu için gelişiyor. Bizim  açımızdan baktığımız da, bir baba olarak övünüyorum. Erdem’in yaptığı  işlerden de gurur duyuyorum. Bu onur verici bir nokta, gazeteciler açısından da özgür basın ve halkın gerçekleri öğrenme hakkına saygı duyulacak ve övünülecek bir noktadır” dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler