Tahir Elçi'ye veda... Türkan Elçi'den ağlatan konuşma: Kaldı mı senin gibi güvercin?

Barışı her zaman önyargısız savunan Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, dün öldürüldü. Elçi bugün Diyarbakır'da binlerce kişinin katılımıyla gerçekleştirilen tören sonrasında uğurlandı. İnsan Hakları Anıtı önündeki törende konuşan Elçi'nin eşi Türkan Elçi, "Şimdi Tahir Elçi’yi orada binlerce faili meçhul karşılayacak, onu bağrına basacak" dedi.

Yayınlanma: 29.11.2015 - 10:00
Abone Ol google-news

<video:435979>

<video:435835>

Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi, dün sabah çatışmalarda hasar gören tarihi Dört Ayaklı Minare önünde yaptığı basın açıklamasının ardından uğradığı silahlı saldırıda ensesinden tek kurşunla vuralarak öldürüldü.

Elçi'nin cenazesi meslektaşları tarafından Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi morgundan alındı. Cübbeleriyle Elçi'nin tabutunu omuzlayan meslektaşları, Koşuyolu Parkı'ndan İnsan Hakları Anıtı önündeki tören alanına kadar yürüdü.

DİYARBAKIR'DAN SON FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

İnsan Hakları Anıtı önündeki törene HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu,, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Fırat Anlı, Gültan Kışanak, HDP'li milletvekilleri, parti yöneticileri ve Tahir Elçi'nin eşi ve çocukları katıldı. Burada yapılan konuşmalar sırasında Tahir Elçi anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu.

SAAT SAAT DİYARBAKIR'DA YAŞANANLAR

Tahir Elçi'nin cenazesinin Yeniköy Mezarlığı'nda hazırlanan mezara defnedilmesi sırasında, arkadaşları, yakınları ve çocukları sinir krizi geçirdi. Elçi'nin annesi ve bir kardeşi, mezarının başında gözyaşlarına hakim olamadı. Ağabeyi Ahmet Elçi de mezara toprak atılması sırasında kürek bulamadığı için elleriyle kardeşinin mezarına toprak atmaya çalıştı. Dini vecibeleri yerine getirildikten sonra imam, törene katılanlardan helallik istedikten sonra kalabalık dağıldı.

11.30 Tahir Elçi'nin son yolculuğu... Tahir Elçi'nin cenazesi omuzlara alınarak Yeniköy Mezarlığı'na götürülüyor.

Demirtaş: Tahir'i öldüren devlet değildir, devletsizliktir

11.15 Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, cenaze töreninde yaptığı konuşmada,  Kaldı mı senin gibi güvercin? Şimdi Tahir Elçi’yi orada binlerce faili meçhul karşılayacak, onu bağrına basacak" dedi. "O da diyecek ki, yurt dışına çıkış yasağım bitti. Artık özgürüm" diyen Türkan Elçi, "Kıtaları denizleri fersah fersah gezebilirim" ifadelerini kullandı.

Elçi'nin kızının feryatları yürekleri burktu - VİDEO

10.45 Cenaze korteji, İnsan Hakları Anıtı'nın bulunduğu Koşuyolu Parkı'na vardı.

10.30 Tahir Elçi'nin memleketi Cizre'de kepenkler kapalı durumda. Esnaf dükkanlarını açmadı.

10.00 HDP'li vekillerin de aralarında bulunduğu kortej yürüyüşe geçti.



09.50 Elçi'nin cenazesinin alınması sırasında Elçi'nin kızı feryat etti: Baba ne olur gitme...



09.45 Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin cenazesi sabah saatlerinde Selahattin Eyyübi Devlet Hastanesi morgunun önünde toplanan yakınları, meslektaşları ve sevenleri tarafından teslim alındı.

Tahir Elçi'yi 10 binler böyle uğurladı - VİDEO 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler