Tahir Elçi'nin öldürüldüğü yerde boş kovanlar hala duruyor

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare’nin dibinde çok sayıda boş kovan hala duruyor. Soruşturmanın aydınlatılması için kullanılması gereken delillerin, bölgede sokağa çıkma yasağının kaldırılmasına rağmen toplanmamış olması dikkat çekiyor.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 07:59
Abone Ol google-news

 

DİYARBAKIR Baro Başkanı Tahir Elçi ile 2 polis memurunun merkez Sur İlçesi'nde şehit edilmesi üzerine cumartesi günü 6 mahalle ve 1 caddede ilan edilen sokağa çıkma yasağı, bu sabah kaldırıldı.
 
 

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi’nin öldürüldüğü, 2 polis memurunun da şehit olduğu çatışmalardan sonra olayın yaşandığı Sur ilçesinde sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti. Sokağa çıkma yasağının bugün kaldırılmasının ardından gazeteciler olay yerine girebildi. Elçi’nin öldürüldüğü Dört Ayaklı Minare’nin yanında onlarca delil numarasının bulunduğu görüldü. Diyarbakır Baro Başkanı'nın vurularak düştüğü yerde yani minarenin ayaklarının yanında çok sayıda önemli delilin olduğu görüldü. Toplanması gereken kurşun çekirdekleri ile boş kovanların olay yerinde hala durması, kan izlerinin hala yerde olması dikkat çekti.

Olaydan sonra bölgeye giden savcılar, çatışmaların çıkması üzerine çalışma yapmadan bölgeden ayrılmıştı. Bu arada Dört Ayaklı Minare’nin aşağı kısmında çok sayıda işyerinin harabeye dönmüştü. Zırhlı araca bombalı saldırının düzenlendiği sokakta bulunan işyerlerinin ön tarafları tamamen yıkılmıştı. Çatışmalardan dolayı bazı evlere yüzlerce kurşun isabet etmişti.

Elçi’nin ensesinde giren ve başının sol tarafından çıkan mermi çekirdeğinin bulunamadığı belirtilirken,  Elçi’nin ölümüne neden olan merminin hangi silahtan çıktığının tespit edilebilmesi için mermi   çekirdeğinin bulunmasının şart olduğu ifade edildi.

AYNI SOKAKTA PKK’LILAR NÖBET TUTUYOR

Bu arada Dört Ayaklı Minare (Yenikapı) Sokağı'nda, minarenin yaklaşık 40 metre aşağısında PKK’nın gençlik yapılanması olduğu belirtilen YDG-H’liler nöbet tutmaya devam ediyor. Sokakta set oluşturan yüzü kapalı YDG-H’liler, bölgeye gelen basın mensuplarının kendilerine yaklaşmasına izin vermiyor.

 

 

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler