Tahir Elçi'nin öldürülmesi Meclis'te: Hrant gibi katledildi

HDP, Diyarbakır'daki saldırıda hayatını kaybeden Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin "katledilmesine zemin sunanların ve bu süreçte yer alanların" araştırılması için Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını istedi.

Yayınlanma: 30.11.2015 - 11:13
Abone Ol google-news

HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken imzasıyla TBMM Başkanlığına sunulan araştırma önergesinin gerekçesinde, Elçi'nin hayatını, faili meçhul cinayetlerin ve azmettiricilerinin bulunmasına adadığı kaydedildi.

Gerekçede, Elçi'nin "PKK terör örgütü değildir" sözünden sonra linç girişimlerine maruz kaldığı savunularak, "Elçi'nin hayatını kaybetmesi sürecinin Hrant Dink'in katledilme süreci ile benzer şekilde ilerlediği" belirtildi.

Elçi'nin yürüttüğü mücadelenin "Ankara'nın derin dehlizlerinde kaybolmasına" izin verilmeyeceğinin belirtildiği gerekçede, "Elçi'nin katledilmesi olayı, katledilmesine zemin sunan hedefleştirici süreç ve bu süreçte yer alan dahiliyetlerin araştırılması ve bu katliama zemin sunanların açığa çıkarılması amacıyla Meclis Araştırması açılmasını talep ediyoruz" ifadesi kullanıldı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler