Davutoğlu'ndan Demirtaş'a: Elinde hangi belge var?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, insan hakları savunucusu Tahir Elçi'nin Diyarbakır'da polis kurşunuyla öldrüldüğü yönündeki iddiasına yanıt verdi.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 09:57
Abone Ol google-news



Başbakan Ahmet Davutoğlu, KKTC'ye hareketinden önce soruları yanıtladı. Davutoğlu, bir gazetecinin "HDP Eş Genel Başkanı Sayın Demirtaş'ın Tahir Elçi'nin polis kurşunuyla öldürüldüğü kesin" şeklinde açıklaması oldu. Bunun hakkında ne düşünüyorsunuz? diye sordu.

Davutoğlu, şöyle yanıt verdi:

Demirtaş'ın elinde hangi belge var? Bu olayla ilgili spekülasyon yapanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum; eğer gerçekten bu olayın aydınlatılması isteniyorsa niçin olay yerine giden başsavcımız, olay inceleme ekibine, hatta onlara eşlik eden baro temsilcilerine yönelik saldırılar yapılıyor? Eğer birileri bu olayın üstünün örtülmesini istiyorsa, o birileri, o saldırıları gerçekleştirenlerin arkasındaki odaklardır" dedi.

"Maalesef Türkiye ile Rusya arasında bir krize dönüşmüş bulunmaktadır"

Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmeleri değerlendiren  Davutoğlu: "Karşılıklı suçlamalarla, Türkiye'ye dönük asılsız ithamlarla, 'Türkiye DEAŞ'tan petrol alıyormuş, arkasında şu varmış', bu tür ithamlarla Türk hava sahası ihlalini örtmek mümkün değil. Suriye krizi bir Türk-Rus krizi değildir. Hatta Suriye krizi bir Rus-NATO krizi de değildir. Ama bu tutumun sürdürülmesi sebebiyle şu anda maalesef Türkiye ile Rusya arasında bir krize dönüşmüş bulunmaktadır" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler