Demirtaş'tan 'belge isteyen' Davutoğlu'na yanıt

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ''Elinizde ne belge var'' diyen Başbakan Davutoğlu'na cevap verdi.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 12:54
Abone Ol google-news

"Tahir Elçi'nin öldüren kurşun polisin silahından çıkmıştır" diyen Demirtaş'a Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Demirtaş'ın elinde hangi belge var? Bu olayla ilgili spekülasyon yapanlara bir çağrıda bulunmak istiyorum; eğer gerçekten bu olayın aydınlatılması isteniyorsa niçin olay yerine giden başsavcımız, olay inceleme ekibine, hatta onlara eşlik eden baro temsilcilerine yönelik saldırılar yapılıyor? Eğer birileri bu olayın üstünün örtülmesini istiyorsa, o birileri, o saldırıları gerçekleştirenlerin arkasındaki odaklardır" demişti.

Selahattin Demirtaş Davutoğlu'na Twittter'dan cevap verdi.

Demirtaş'ın açıklamaları şöyle:

Sayın başbakan, peki olay yerini sen inceledin mi ki ilk andan beri PKK yaptı diyorsun? Bunu söylerken elinde hangi belge var?

Olay yerinde daha ilk saatte sokağa çıkma yasağı ilan edip incelemeyi engelleyen bizzat siz değil misiniz?

Görüntülerden ve tanıklardan anlaşılan en net şey sn. Elçinin yanında polisten başka ateş eden hiç kimse yok.Bunu neden göz ardı ediyorsunuz

Sn.Elçi yaşasaydı demişsiniz, 4 gün önce zaten yaşıyordu ve siz bütün medya/yargı ordunuzla birlikte O'nu linç etmekle meşguldünüz.

Sn.Elçinin tabutuna örtülen şey bir bayrak değil Kürt halkının binlerce yıldır kullandığı renklerdir.

Buna bile saygısızlık yaparak mı herkesin başbakanı olacaksınız? Artık devleti yönettiğinizi idrak etmenizde fayda var.

Bu ülkede olup bitenden siz sorumlusunuz bizi tehdit edip hedef göstermeye devam ederek hiç bir sorunu çözemezsiniz. Allahtan başkasından korkumuz yoktur, bunu en iyi siz bilirsiniz


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler