Mahkeme Ali Şen'in torununun öldüğü kaza için kararını verdi

Şile'de, Fenerbahçe'nin eski başkanlarından Ali Şen'in torunu 17 yaşındaki Alp Ali Şen'in UTV adı verilen aracıyla yaptığı ve Şen'in ölümüyle sonuçlanan kazaya karışan kamyonun şoförü Ahmet Arslan (32), kusursuz bulundu ve dosyayla ilgili takipsizlik kararı verildi.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 14:13
Abone Ol google-news

Ali Şen'in 17 yaşındaki torunu Alp Ali Şen, 19 Mayıs 2014'te Şile İmrendere Köyü'nde kendi kullandığı UTV adlı araçla seyir halindeyken, karşıdan gelen kamyonla çarpıştı. Alp Ali Şen olay yerinde hayatını kaybederken, yanında bulunan arkadaşı Burak Efkan ise yaralandı.

Olayın ardından jandarma tarafından gözaltına alınan kamyon şoförü Ahmet Arslan (32), savcılıkta verdiği ifadesinde, “Ben yolu biliyorum. Daha önce de bu yolu kullanmıştım. O gün de, Ağva'daki markete mal götürmeye gidiyordum. Viraja yaklaştığım için yaklaşık 30 kilometre hızla gidiyordum. Zaten hız yapma imkânım da yoktu. Aniden önüme çıkarak bana çarptı. Ne olduğunu anlamadım. Ben hızlı olsaydım kamyonun altına girerlerdi. Çok üzgünüm." diye konuştu. Kazada yaralanan Burak Erten ise, viraja girdikleri sırada kamyonun yolu ortalamış şekilde geldiğini, ancak kendilerini görünce sağa direksiyon çevirdiğini ifade etti. Savcılıktaki sorgusunun ardından ‘Adli Kontrol' talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Ahmet Arslan, ‘Adli Kontrol' talebinin reddine karar verilerek, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Soruşturmayı yürüten savcılık tarafından aldırılan bilirkişi raporu ve Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi raporunda, kazanın oluş şeklinin, Alp Ali Şen'in hızını azaltmayarak viraja hızlı girmesi sonucu olduğunun tespit edildiği ve Şen'in tam kusurlu oluğu belirtildi. Raporda, şüpheli kamyon şoförü Ahmet Arslan'ın ise kusur ve ihmalinin bulunmadığı dile getirildi.

Gelen raporlar sonucu soruşturmanın gönderildiği Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı, kamyon şoförü Ahmet Arslan (32) hakkında kovuşturmaya yer olmadığına dair karar vererek dosyayı kapattı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon