İstanbul'u ayağa kaldıran Bomba... İşte patlama anı

İstanbul Bayrampaşa'da metro istasyonu yakınlarında yol kenarına bırakılan boru tipi bomba patladı. İstasyonun çok yakınına yerleştirilen bomba, metro istasyon içerisindeyken patladı. 1 kişi hafif yaralandı. Patlama nedeniyle iki araç ağır hasar gördü. Güvenlik Kaynakları: "Bayrampaşa'daki patlamaya el yapımı, parça tesirli bomba yol açtı" dedi.

Yayınlanma: 01.12.2015 - 17:32
Abone Ol google-news

<video:439003>

Bayrampaşa Sağmalcılar Metro İstasyonu yakınlarında dün akşam yol kenarına bırakılan el yapımı, parça tesirli bombanın patlaması sonucu 1 kişi yaralandı. Saldırının hedefinde Çevik Kuvvet otobüsünün olduğu, bombanın şans eseri aracın geçişinden birkaç saniye sonra patladığı belirlendi.

Bayrampaşa Sağmalcılar Metro İstasyonu yakınlarında dün akşam yol kenarına bırakılan el yapımı, parça tesirli bombanın patlaması sonucu 1 kişi yaralandı. Saldırının hedefinde Çevik Kuvvet otobüsünün olduğu, bombanın şans eseri aracın geçişinden birkaç saniye sonra patladığı belirlendi.

Birçok ilçeden duyuldu

Patlama İstanbul’un birçok noktasından duyuldu. Sosyal medya hesaplarından olay sonrası paylaşımlarda yurttaşlar Beşiktaş, Şişli, Beyoğlu’nun yanı sıra Kadıköy’den dahi patlama sesini duyduklarını açıkladılar. Patlamanın ardından bölgeye çok sayıda ambulans ve itfaiye gönderildi. Metro seferlerinin durdurulması üzerine trafikte yoğunluk oluştu.

EMNİYET VE VALİLİK'TEN AÇIKLAMA

Patlamayla ilgili ilk resmi açıklama İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden yapıldı. Emniyet açıklamasında, "01.12.2015 günü saat 17.15 sıralarında İlimiz Bayrampaşa İlçesi Kadife Kavşağı mevkiinde sebebi bilinmeyen bir patlama meydana gelmiş, 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Konu ile ilgili incelemeler devam etmektedir" denildi.
Valilik açıklamasında da, "İlimiz Bayrampaşa ilçesi Kadife Kavşağı mevkiinde bir patlama meydana gelmiştir. Patlama nedeniyle ilk belirlemelere göre 1 vatandaşımız hafif şekilde yaralanmıştır. Patlamanın sebebi uzmanlarımızca tüm ihtimaller göz önünde tutularak etraflıca incelenmektedir" denildi.

Hedef Çevik Kuvvet

MOBESE ve güvenlik kameralarını inceleyen polisler, saldırının hedefinde Çevik Kuvvet olduğunu kaydetti. Güvenlik kamerası görüntülerinde bombanın Çevik Kuvvet otobüsünün geçişinden birkaç saniye sonra patladığı ve polislerin saldırıdan şans eseri kurtulduğu görülüyor.

"PATLAMADAN SONRA ARAÇLARDAN İNİP GERİYE DOĞRU KAÇTIK"

Patlama sırasında yoldan aracıyla geçmekte olan Kenan Yıldırım, o anları anlattı. Yıldırım, Çevik Kuvvet polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında patlamanın meydana geldiğini söyledi.
Yıldırım, "Patlama olduktan sonra durduk ve benim gibi seyir halindeki sürücülerle birlikte araçlardan inerek geriye doğru kaçtık. En öndeki aracın şoförünün başına zarar gelmişti. Kafası kanıyordu. İlkyardım uyguladıktan sonra hemen hastaneye gönderdik. Polis aracı patlamadan sonra geri geri geldi. Daha sonra bakıp olay yerinden ayrıldılar" diye konuştu.

Eşkâli belirlenen bir kişi aranıyor

Polis bölgede olayın öncesi ve sonrasında şüpheli hareketleri görülen ve eşkâli belirlenen bir kişiyi yakalamak için çalışma başlattı. Polis telsizlerinden yapılan anonsta, “Metro duraklarında ekiplerimiz mavi şapkalı 28 yaşlarında siyah montlu, kırmızı spor ayakkabılı, saçı 1 numara tıraşlı, beyaz çizgili penye kazaklı, gri tonda keten pantolonlu şahıs üzerinde uygulama yapılsın” denildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler