Hedef kimdi? Adalet Sarayı'nın tuvaletinde silah bulundu

Dünyanın en büyük adalet sarayı olarak bilinen Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'nın tuvaletinde silah bulundu.

Yayınlanma: 02.12.2015 - 14:06
Abone Ol google-news
<video:439877>

Edinilen bilgiye göre, 5 bloktan oluşan adliyenin B Blok zemin katındaki erkekler tuvaletine, dün öğle saatlerinde arızanın giderilmesi için teknik personel çağrıldı. Teknik personeller tuvaletindeki lavaboların arızasını gidermeye gitti. Bu sırada klozetin kapağını açan görevliler, siyah renkli bir poşet gördü. Görevliler klozetten çıkardıkları poşetin içine bakınca tabancayı gördü.
 
TABANCA VE 12  MERMİ

Olay yerine gelen polis memurları naylon poşet alarak polis noktasına götürdü. Poşette 7.65 çapında İtalyan "Pietro Beretta" marka tabanca ve şarjöründe de 12 mermi  olduğu tespit edildi.
 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olayın ardından  adliyedeki tüm katların tuvaletlerinde inceleme yapıldı.

Olaya ilişkin Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturma başlattı. Silahın adliyeye nasıl ve kim tarafından sokulduğu sorularına cevap aranırken poşet ve silah üzerindeki parmak izleri araştırılıyor. Öte yandan adliyenin de kamera görüntüleri de incelemeye alındı.

 Savcı Mehmet Selim Kiraz öldürülmüştü

Geçtiğimiz nisan ayında İstanbul Adliyesi'nde rehin alınan ve operasyonun ardından ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Kiraz hayatını kaybetmişti. Bu olayan sonra Adalet Saray'ında yaşanan güvenlik zafiyeti tartışılmış, kanunen aranılması mümkün olmayan Avukatlar bile aranmak istenmişti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler