İzmir ve Bursa'da 'paralel yapı' operasyonu

İZMİR merkezli olarak 16 ilde yapılan 'paralel yapı' operasyonunda, aralarında polis şeflerinin de bulunduğu 16 kişi gözaltına alındı, 8 kişi aranıyor.

Yayınlanma: 03.12.2015 - 09:45
Abone Ol google-news

Operasyon, İzmir Cumhuriyet Başsavcıvekili Okan Bato'nun talimatı ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri tarafından, İzmir merkezli olarak Ağrı, Antalya, Bingöl, Eskişehir, İstanbul, Kilis, Kırklareli, Kocaeli, Mardin, Muğla, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa ve Van'da yapıldı.

Operasyonda 16 kişi gözaltına alınırken, 8 kişi hakkında daha gözaltı kararı olduğu öğrenildi.
Gözaltına alınanların, 'askeri casusluk' adıyla bilinen, gizli bilgi ve belge bulundurma davasındaki sanıklar hakkında sahte delil üretmekle suçlandıkları öğrenildi.

'Askeri casusluk' davasıyla ilgili ilk operasyon geçen 3 Kasım'da yapılmıştı.

BURSA
 
Terörle Mücadele Şubesi ekipleri, kurdukları dernekler ile özgeçmişlerini topladıkları kişileri resmi kurum ve kuruluşlara yerleştirdiği öne sürülen 'paralel yapı' üyesi 11 kişi gözaltına aldı.
 
Bursa Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri 'paralel yapı' soruşturması kapsamında savcılıktan alınan izin ile Uludağ Kariyer Derneği'ni takibe aldı. Polis, burada görev yapanların okullar, dershanelerden belirlenen kişilerin CV'sini toplayıp bu kişileri daha sonra usulsüz bir şekilde askeriye, polis ve resmi kuruluşlara yerleştirdiğini tespit etti.
 
Bunun üzerine polis bu sabah düzenlediği eş zamanlı operasyonda derneğin yöneticisi olan S.K. ile V.B., O.T., B.G., F.Ç., T.B., Z.D., T.A. H.T. A.E ile B.H.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalar ile incelenen bilgisayarlarında 10 bine yakın kişinin CV'si bulundu. Bu birimin ‘Fethullah Terör Örgütü'nün Bursa'daki insan kaynaklarını oluşturduğunu söyleyen yetkililer, "Bunlar kendilerine yarayan kişiler ile görüşüp konuşuyorlar. Kendilerine yakın olanı bir şekilde resmi kurumlara yerleştiriyorlar. Bu zamana kadar bir çok kişiyi adliye, polis, askeriye gibi kurumlarda iş başı yaptırdılar. incelememiz devam ediyor. Derneğin kurucusu olan ve halen yurt dışında bulunan N.U'nun işe kendilerine yakın olan kişileri bir birleriyle tanıştırıp evlendiriyorlar" dedi.
 
Sorgulamaları devam eden zanlıların terör örgütü üyesi olmak suçundan adliyeye çıkartılacağını açıklayan yetkililer, derneğin kurcusu N.U. ile eşi E.U.'nun da arandığını sözlerine eklediler.

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler