Göçmen üzerinden kirli pazarlığa tepki

AB ile yürütülen 3 milyar Avro’luk ‘göçmen’ pazarlığına tepki gösteren komisyon üyeleri durumu ‘kirli bir rüşvet’ olarak değerlendirdi.

Yayınlanma: 03.12.2015 - 22:21
Abone Ol google-news

CHP Mülteci ve Göçmenleri Araştırma Komisyonu üyeleri, Avrupa Birliği’yle yürütülen 3 milyar Avroluk “kirli pazarlığa”, Suriyeli minik çocuk Aylan Kurdi’nin cesedinin kıyıya vurduğu Bodrum’dan tepki gösterdi. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, milletvekilleri Elif Doğan Türkmen, Nurettin Demir ve Özcan Purçu’dan oluşan komisyon üyeleri dün saat 05.30’da Turgutreis’ten bindikleri zodyak botla Aylan’ın cansız bedeninin vurduğu sahile çıktı.

AB’nin tampon ülkesi

Medeniyetin öldüğü sahilde olduklarını söyleyen Türkmen, “Önce bir anne sonra bir milletvekili olarak bu soruna bir kez daha dikkat çekmek için Aylan anısına umuda yolculuğa çıktık. Bu sorun insanlık ve medeniyet sorunudur” dedi. 3 milyar Avroluk rüşvetle AB’nin ikiyüzlülüğünü ortaya koyduğunu belirten Türkmen, “Medeniyet, çağdaşlık diyorlar. Ancak bunları kendileri için istiyorlar. Kendi sırça köşklerinde keyiflerinin bozulmasını istemiyorlar. Etraflarında dilenenleri görmek istemiyorlar” diye konuştu.

Dünyanın gözü önünde kirli bir rüşvet olayının yaşandığını kaydeden Ağbaba da, “Hiç kimse, gazeteci tutuklayarak, faili meçhulleri artırarak AB’ye girmemizi beklemesin. Bu program Türkiye’yi AB’ye sokamaz. Ancak Türkiye’yi AB’nin tampon ülkesi yapar. Türkiye’yi AB sınırlarına bekçi yapmak kimsesin hakkı ve haddi değildir” dedi.

Purçu, Suriye’den çatışma ortamından kaçan insanların canı, yaşamları üzerine pazarlık yapılmamasını istedi. Demir de, “3 milyarlık rüşvetle Türkiye’yi mülteci bekçisi durumuna düşürmek isteyen Batı’nın vicdanı, bu sahilde karaya vurmuştur. Kısacası Ortadoğu’da emperyalistlerin çıkar çatışmaları sürdükçe mazlum milletlerin bebekleri hep karaya vuracaktır” ifadesini kullandı.

Sığınmacılara kıskaç

Çanakkale Ayvacık’ta gerçekleşen son operasyonlarda yaklaşık 300 sığınmacı yakalandı. Operasyonlardan biri Söğütlü köyü yolu yakınlarındaki bir pansiyona gerçekleştirildi. Operasyonda, aralarında çocukların da bulunduğu Suriye uyruklu 54 sığınmacının yakalandığı bildirildi. Jandarma ekipleri ise Kozlu köyü sahilinde zeytinlikler arasına gizlenmiş Suriye uyruklu 102 sığınmacıyı yakaladı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Ayvacık ilçesi sahilinden denize açılan Afganistan uyruklu 54 kişiyi karaya çıkarttı. Tuzla köyü civarında iki minibüste 55 kişi yakalandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler