10 ilde operasyon... Eski AKP'li vekil gözaltında

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü "Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)" ana soruşturması kapsamında, Ankara merkezli 10 ilde operasyon başlatıldı. AKP'nin eski İzmir Milletvekili İlhan İşbilen de gözaltına alındı.

Yayınlanma: 11.12.2015 - 10:18
Abone Ol google-news



Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosunda görevli cumhuriyet savcısının talimatıyla, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah erken saatlerde İstanbul, Ankara ve Şanlıurfa'nın da arasında bulunduğu 10 ilde operasyon düzenledi.

Operasyon kapsamında Fethullah Gülen, Ekrem Dumanlı, Akın İpek ve Hidayet Karaca'nın da arasında bulunduğu 65 kişi hakkında gözaltı kararı olduğu, şüphelilerden 43'ünün yurtdışında bulunduğu öğrenildi.

ESKİ AKP'Lİ VEKİL GÖZALTINA ALINDI

İstanbul  Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerin sabah erken saatlerde düzenlediği operasyonda AKP İzmir Eski Milletvekili İlhan İşbilen'i gözaltına aldı. Gözaltına alınan İşbilen, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. İşbilen gazetecilerin "Neden gözaltına alındınız" sorusuna "Klasik sorular bunlar. Biraz başka soru sorun" yanıtını verdi. İşbilen, sağlık kontrolünün ardından emniyete götürüldü.

Polis, operasyon kapsamında bir dönem Gülen'in doktorluğunu yapan Kudret Ünal'ı da gözaltına almak için Beylikdüzü'ndeki iş yerine gitti. Kapıyı çalan polis, açan olmayınca çevrede bir süre araştırma yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

ŞUBAT 2014'TE AKP'DEN İSTİFA ETMİŞTİ

AKP İzmir Milletvekili İlhan İşbilen, Fethullah Gülen’e yönelik tutumunu eleştirdiği partisi AKP'den 7 Şubat 2014'te istifa etmişti.

AKP'DEN SERT SÖZLERLE İSTİFA ETMİŞTİ: İŞTE İSTİFA AÇIKLAMASI


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler