Savcı Özcan: Makul sayıda kişi dinlendi

İstanbul Cumhuriyet Savcıları Adem Özcan ve Adnan Çimen’in ‘Selam Terör Örgütü’ soruşturması kapsamında 7 bin kişiyi mahkemelerden aldığı izinlerle dinlediği yönündeki haberler savcılar tarafından yalanlandı.

Yayınlanma: 24.02.2014 - 23:30
Abone Ol google-news

Savcı Özcan, soruşturma kapsamında binlerce siyasetçi, yazar, STK temsilcisi ve işadamının telefonlarının dinlenmesi ya da takibinin kesinlikle yapılmadığını belirterek “Söz konusu soruşturma kapsamında benzer soruşturma dosyalarında olduğu gibi makul sayıda şüpheli hakkında iletişimin tespiti, tedbiri ilgili mahkemelerden alınarak uygulanmıştır” dedi. Yazılı açıklama yapan Özcan, soruşturma dosyasının 2012 Ağustos ayında tarafına tevdi edildiğini kaydederek “2014 Ocak ayı içerisinde de dosya benden alınmış olup, halen bende bulunmamaktadır. Bu soruşturma kapsamında adı geçen örgütle irtibatlı olduğu düşünülen sınırlı sayıda şüpheliler hakkında alınan mahkeme kararları doğrultusunda iletişim tespiti kararları uygulanmıştır. Söz konusu haberlerde maksatlı şekilde soruşturma yapılan örgütle ve birbirleriyle hiçbir şekilde irtibatı kurulamayacak kişilerin terör örgütü kapsamında telefonlarının dinlenilmiş gibi gösterilerek kamuoyunun yanıltılmaya çalışıldığı görülmektedir” dedi. Savcı Adnan Çimen’in de haberlerin ardından HSYK’dan dosyanın incelenmesi için müfettiş talep ettiği iddia edildi.

7 Şubat 2012’de yaşanan MİT soruşturması krizinin ardından özel yetkileri alınan Adnan Çimen tarafından başlatılan soruşturma, TMK terör savcısı Adem Özcan tarafından yürütülmekteydi. ‘Selam Terör Örgütü’ne (Tevhid-Selam Kudüs Örgütü) yönelik soruşturma kapsamında dinlenen kişi sayısının haberlerde açıklandığı gibi 7 bin olmadığı, 40- 50 kişiden ibaret olduğu belirtildi. Haberde adı geçen dinlenenlerin, Özel Yetkili Mahkemeler döneminden bu yana MİT, jandarma ve emniyetin de talepleri üzerine yapılan dinlemeler olduğu, ayrıca şüphelileri arayan ve şüphelilerin aradığı isimlerin de kayda girdiği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler