Rusya almadı, halka dağıtıldı

Osmaniye'nin Kadirli İlçesi Belediyesi, Yerli Malı Haftası nedeniyle, uçak krizinden sonra Rusya'nın almadığı 20 ton sebze ve meyveyi üreticiden alarak halka ücretsiz dağıttı.

Yayınlanma: 18.12.2015 - 13:41
Abone Ol google-news

Üreticilere Kadirli Belediyesi tarafından 35 bin TL ödenerek alınan soğan, domates, patates, salatalık, mandalina, portakal ve elmadan oluşan toplam 20 ton sebze ve meyve, Yerli Malı Haftası'nda Şehit İbrahim Kundakçı ile Şehit Mehmet Hallaç mahallelerinin kesiştiği noktada halka ücretsiz olarak dağıtıldı.

Meyve ve sebzeleri personeliyle birlikte kamyonun önünde halka ücretsiz dağıtan Belediye Başkanı MHP'li Ömer Tarhan, vatandaşları Türkiye'de üretilen ve yetiştirilen ürünlere yönlendirmek ve çiftçiye destek olma çabasında olduklarını söyledi. Tarhan, şöyle konuştu: "Yerli Malı Haftası kapsamında ilçemizde Rusya'nın almadığı sebze ve meyveleri vatandaşlarımıza ücretsiz dağıttık. Türk malı kullanımı noktasında ülkemizde kalan ürünlerin vatandaşlarımız tarafından tüketilmesini sağlamak ve çiftçimize yardımcı olmak adına bu uygulamayı yaptık. Üreticilerimize ve vatandaşlarımıza Yerli Malı Haftasında bu uygulama ile destek olmak bizleri mutlu etti. 35 bin TL'lik 20 ton 7 çeşit meyve ve sebzemizi 30 kişilik ekibimizle dağıttık."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler