Elektrik yok, su yok, mermi var

Şırnak’ın Cizre ilçesinde 1 asker daha şehit oldu. AA’nın haberinde PKK’lilerin Selahattin Bozkurt’u (70) öldürdüğü savunuldu. Elektrik ve suyun olmadığı ilçede 8 aylık hamile kadın PKK ateşiyle yaralandı. Ayşe Buruntekin’in ise özel harekâtçılar tarafından öldürüldüğü belirtildi. İdil’deki patlamada 3 kişi öldü.

Yayınlanma: 20.12.2015 - 22:07
Abone Ol google-news

<video:451108>

Şırnak'ın Cizre ilçesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan 24 yaşındaki Jandarma Komando Uzman Çavuş Erdoğan Kaya'nın Manisa'nın Saruhanlı ilçesindeki baba evinde yas var. 

Cizre’de uygulanan sokağa çıkma yasağı bir haftayı geride bırakırken çatışmalar ve operasyonların yoğunlaştığı Yafes ile Cudi mahallelerinde yaklaşık 300 ev isabet eden mermilerle hasar görürken buradaki aileler yakınlarının yanına yerleşti. İlçenin hâkim tepelerinde konuşlandırılan tanklar belirlenen hedeflere top atışları yaptı. Dün sabah saatlerinde de yaklaşık 30 zırhlı araçtan oluşan konvoy, Yafes Mahallesi’ne girdi. 23 Nisan İlköğretim Okulu’ndan dumanlar yükselirken çatışmaların yoğunlaştığı Cudi ve Başak mahallelerinde birçok elektrik direği yıkıldı, trafolar patladı ve evlere elektrik verilemedi. İlçe genelinde içme suyu verilemezken, gıda sıkıntısı başladığı da ifade edildi. Bazı kişiler ellerinde beyaz bez sallayarak mahallelerden çıkabildi.

Cizre'den son fotoğraflar

İstanbul HDP'li gruba polis müdahalesi

AA’nın haberine göre Cizre’de PKK’lilerin evinin mevzi haline getirilmesine karşı çıkan Selahattin Bozkurt’u öldürdüğü savunuldu. PKK’ye yakın kaynaklar Bozkurt’ın polis tarafından öldürüldüğünü ileri sürdü.

Ölümler artıyor

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, twitter hesabından, Cizre’de 8 aylık hamile Güler Yamalak’ın kurşunla yaralandığı için hastaneye kaldırıldığını, annenin kurtulduğunu ancak bebeğin yaşatılamadığını duyurdu.

DİHA’nın haberine göre Şırnak’ın Silopi ilçesi Cudi Mahallesiânde evinin damına çıkan 9 çocuk annesi 40 yaşındaki Ayşe Buruntekin isimli kadın özel harekat polislerince açılan ateş sonucu yaşamını yitirdi.

Patlamada 3 ölü

İdil ilçesinde hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle’de meydana gelen patlamada 3 kişi hayatını kaybetti. Kimi kaynak patlamanın evdeki mutfak tüpünden kaynaklandığını kimi ise YDG-H üyelerinin yaptığı patlayıcının ellerinde infilak etmesiyle gerçekleştiğini öne sürdü.

Cenazeler kaldı

Nusaybin’de sokağa çıkma yasağı uygulanmayan Gırnavus Mahallesi’nde 30 yaşındaki Emire Gök, nerden geldiği henüz belirlenemeyen kurşunun isabet etmesiyle kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. BBC Türkçe’nin haberine göre, Silopi’de bulunan HDP Şırnak milletvekili Aycan İrmez, şu ana kadar yedi kişinin hayatını kaybettiğini ve cenazelerin nakledilemediğini söyledi.

Bebeği törene pusetle geldi

Diyarbakır’ın Sur ilçesinde PKK’ye yönelik operasyonda önceki gün şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Yaşar Yeniören için dün ilk olarak Diyarbakır Asker Hastanesi bahçesinde bir tören düzenlendi. Tören sırasında şehidin eşi Duygu ve annesi Nuray Yeniören fenalaşırken acılı aileye sağlık ekipleri müdahale etti. Yeniören’in cenazesi, toprağa verilmek üzere İstanbul’a uğurlandı. Pendik’teki Dumankaya Camisi’nde kılınan cenaze namazı sonrası Yeniören’in cenazesi, top arabasıyla, helallik alınmak üzere Maltepe’deki baba evine götürüldü. Şehidin kızları 2 yaşındaki Yaren ile pusetle getirilen 26 günlük Yağmur da törendeydi. Şehidin cenazesi daha sonra Başıbüyük Mezarlığı’nda toprağa verildi.

Asker, Sur operasyonun görüntülerini paylaştı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler