Umut nöbetinde 21. gün: ‘Asla teslim olmayacağız'

Umut Nöbeti”ni BirGün Gazetesi Haber Koordinatörü İbrahim Varlı, BirGün yazarı Erk Acarer, İzmir’den gelen gazeteci Tülay Cengiz ile çevre aktivisti Ayşe Tosuner devraldı. Dilek Dündar da nöbetçilere destekleri için teşekkür etti.

Yayınlanma: 22.12.2015 - 21:20
Abone Ol google-news

Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’ün tutuklanması üzerine başlatılan “Umut Nöbetini” BirGün Gazetesi Haber Koordinatörü İbrahim Varlı, BirGün yazarı Erk Acarer, İzmir’den nöbet için gelen gazeteci Tülay Cengiz ile çevre aktivisti Ayşe Tosuner devraldı.

Nöbete ilişkin konuşan İbrahim Varlı, “Bugün biz Silivri Cezaevi önünde Can Dündar, Erdem Gül ve diğer tutuklu gazeteciler için nöbeti devralırken BirGün gazetesi çalışanları adliyede yargılanıyor. Bu ‘Yeni Türkiye’nin yeni dönemin baskıcı, otoriter yönetim yapısı artık alışılmış manzaralardan biri haline geldi. Gazeteciler olarak direneceğiz. Asla teslim olmayacağız. Biat etmeyeceğiz. Gerçekleri yazmaya devam edeceğiz” dedi. Erk Acarer de “Eskiden doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlardı, şimdi ise hayatını çalıyorlar. Dostlarımızın, ağabeylerimizin, kardeşlerimizin yanındayız. Korkmuyoruz”diye konuştu.

İzmir’den nöbet için gelen Tülay Cengiz ise “Gazetecinin susturulması demokrasinin susturulmasıdır. Gazeteler ve gazeteciler demokrasinin olmazsa olmazlarıdır. Ülkemde demokrasinin yerleşmesini, gelişmesini istemeyenler var. Bu durum, Silivri kamplarının oluşmasını kaçınılmaz kılıyor. Aydınlığa, çağdaşlığa, özgürlüğe engel duvarları el birliğiyle yıkalım. Silivri’yi demokrasi müzesi yapalım. Şu oturduğumuz yere de özgürlük anıtı dikelim. Susmayalım. Sustukça sıranın bize de geleceğini bir an olsun unutmayalım” ifadelerini kullandı. Ayşe Tosuner de “Abdülhamit döneminde Abdülhamit, Yıldız Sarayı’nda otururmuş. İnsanlar yıldız kelimesini söylemekten çekinirlermiş. Çünkü dediklerinde, saraydan gelip insanları alır götürürlermiş” dedi.

‘Yayımlamasak suç işlemiş olurduk’

Evrensel Gazetesi İmtiyaz Sahibi Arif Koşar ve Sorumlu Yazıişleri Müdürü Vural Nasuhbeyoğlu, Gezi Parkı eylemlerinde Eskişehir’de öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın avukatlarının yaptığı yazılı açıklamayla ilgili yapılan haberden dolayı hâkim karşısına çıktı. İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dün görülen duruşmaya Koşar, Nasuhbeyoğlu ve avukatları katıldı. Nasuhbeyoğlu savunmasında, yaptıkları haberin halkın haber alma hakkı kapsamında olduğunu belirterek, “Bu kapsamda eğer biz açıklamayı haberleştirmemiş olsaydık suç işlemiş olurduk” dedi.

Daha sonra söz alan Koşar da, kamu yararına gazetecilik yaptıklarını belirterek, “‘İsmail Korkmaz’ın asılı faili Erdoğan’ demek siyasal bir eleştiri ve gerçekliktir. Bunu Cumhurbaşkanı Erdoğan kendisi de bizzat söylemiştir. ABD’de üç Müslüman genç öldürüldüğünde Erdoğan, ‘Biz siyasiler ülkemizde işlenen cinayetlerden bizzat sorumluyuz’ demişti. Evet, Ali İsmail Korkmaz’ın sorumlu faili, kendisinin de dediği gibi dönemin Başbakanı Erdoğan’dır” dedi. Dava 19 Nisan 2016’ya ertelendi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler