'Özgürlük huzur getireceğiz' dediler... Şimdi çocuklar ölüyor, çocuklar ağlıyor

Güneydoğu'daki çatışmalar tüm şiddetiyle devam ederken Başbakan Davutoğlu, "Bölgeye özgürlük huzur getiriyoruz" demişti. Bu açıklamalara rağmen bölgede akan kan durmak bilmedi. Bölgeden hergün asker ve sivil birçok ölüm haberi gelmeye devam ediyor. Çıkan çatışmalarda 44 çocuk hayatını kaybederken 52 çocuk da yaralandı.

Yayınlanma: 23.12.2015 - 13:42
Abone Ol google-news

Günlerdir süren çatışmaların faturası doğuda da batıda da çocuklara çıkıyor. Doğu'da çocuklar okula gidemiyor, yaralanıyor hatta öldürülüyor. Batıdaki çocuklar ise ölen ya da yaralanan babalarına ağlıyor, küçük yaşta babasız kalıyor.

YÜREK DAĞLAYAN FOTOĞRAF

Şırnak'ın Cizre İlçesinde PKK'lılarla girdiği çatışmada ağır yaralanan özel hareket polisi Atilla Güneş GATA'da şehit düştü. Şehit Güneş, Ankara'da yapılan törenle toprağa verildi. Şehidin oğlu Alperen Güneş babasının defnedilmesi esnasında gözyaşlarını tutamadı. Cenaze töreninde akıllarda küçük Alparslan'ın bu fotoğrafı kaldı.

BÖLGEDE 44 ÇOCUK HAYATINI KAYBETTİ

“Savaş İstemiyoruz! Çocukları Öldürmenizi İstemiyoruz! Girişimi”, Silahlı Çatışmanın Sürdüğü İllerde Çocukların Durumu Raporu’nu açıkladı. Hümanist Büro tarafından hazırlanan rapora göre, 26 Temmuz-30 Kasım 2015 arasında, Diyarbakır, Şırnak, Ağrı, İstanbul, Mardin, Van, Ankara, Hakkâri ve Adana illerinde en küçüğü 35 günlük bebek, en büyüğü 18 yaşında olan en az 44 çocuk hayatını kaybetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon