Beyefendi ‘evet’ desin, arazi bizde

Bilal Erdoğan’ın da yer aldığı Bosphorus 360 fezlekesinde “örgüt”ün TRT’nin Göztepe’deki arazisi almayı hedeflediği iddia ediliyor. İddia, fezlekeye “TRT orada ne arıyor, yer çok güzel. TRT’ye bir arazi bulur hemen taşırız. Yeter ki Beyefendi hemen evet desin” sözleriyle yansıyor.

Yayınlanma: 27.02.2014 - 10:03
Abone Ol google-news

İkinci dalga yolsuzluk operasyonu kapsamında polis tarafından hazırlanan ve Başbakan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın da  yer aldığı Bosphorus 360 fezlekesindeki yeni bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Haramzadeler isimli Twitter adresinden yayınlanan, Bilal Erdoğan ile Suudi iş adamı Yasin El Kadı’nın “Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek”le suçlandığı fezlekede örgüt üyelerinin Etiler’deki Polis arazisinin ardından TRT’nin Göztepe’deki arazisine de göz koyduğu iddia ediliyor.

Birgün'den İbrahim Varlı'nın haberine göre, Bosphorus 360 şirketinin gerçek ortaklarının ‘boş senet’ formülüyle gizlendiğinin öne sürüldüğü fezlekede şirketin yönetim kurulu başkanı olduğu belirtilen Cengiz Aktürk ile Usame Kutup arasında geçen telefon kayıtlarında TRT’nin Göztepe’deki arazisinin alınması için yoğun bir çalışma sürdürülüyor. Buna göre birbirlerine güvenmeyen ve ‘Allah katında’ bir sözleşme hazırlayan şirket yöneticilerinin Göztepe’deki 100 dönümlük TRT arazisini almak için girişimlerde bulunduğu, KİPTAŞ Genel Müdür İsmet Yıldırım’ın bu konuya olumlu baktığı, devletin üst kademelerinin onaylaması durumunda TRT’yi taşımak suretiyle arazisinin alınabileceği belirtiliyor.

YETER Kİ BEYEFENDİ EVET DESİN!

Görüşmenin ilerleyen kısımlarında Cengiz Aktürk prosedürün İsmet Yıldırım tarafından hızlı bir şekilde kendi tarzıyla yürütüldüğünü belirtirken dinlemeye takılan görüşmelerde ikilinin arasında şu diyalog geçiyor: “...Ben dedim ki İsmet abi bir şey söyleyeceğim bu TRT nedir? TRT’nin müdürü kıl, ama bir şey olmaz yok olur. Orada TRT ne arıyor. Oranın yeri çok güzel bulunmaz bir yer. Ben TRT’ye bir arazi bulurum hemen taşırım. İhale yaparız aynı şekilde dedi. Yeter ki Beyefendi bana hemen evet desin. Tamam o iş sende dedim...”
Örgüt yöneticilerinden Usame Kutup ile görüşen Cengiz Aktürk’ün Göztepe’deki arazi için “Bir yemek yedikten sonra bir kurgu yaparız. Orada ben ufaktan konuya girerim. Bu adamları getirelim para kazandıralım. İstişare edelim, sen stratejiyi çizersin” dediği yer alıyor.

‘Şehzade Bilal’ örgüt yöneticisi

Yasin El Kadı’nın örgüt yöneticisi olduğu iddia edilen fezlekede örgüt üyelerinin “şehzade” olarak bahsettiği Bilal Erdoğan’ın örgüt yöneticisi olarak grubun işlerini yürüttüğü şirkete gizli ortak olarak ihtiyaç duyulan her türlü kamu nüfuzunu sağlamak suretiyle grup faaliyetlerinin hemen hepsinde yer aldığı iddia ediliyor. Örgütün diğer üyeleri arasında ise Başbakanlık Yatırım ve Destek Ajansı Başkanı M. İlker Aycı, ajansın eski çalışanı Abdulkerim Çay, Körfez sermayesini yurda sokmaya çalışan Yasin El Kadı’nın sağ kolu Usame Kutup, Muaz Kadıoğlu, iş adamı Cengiz Aktürk, Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım ve Genel Müdür Yardımcısı Semih Demirci’nin isimleri yer alıyor.

‘Allah katında’ sözleşme

Bosp­ho­rus 360 şir­ke­ti­nin ger­çek or­tak­la­rı­nın “boş se­ne­t” for­mü­lüy­le giz­len­di­ği id­di­a edil­di. Şir­ke­tin yö­ne­tim ku­ru­lu baş­ka­nı ol­du­ğu id­di­a edi­len Cen­giz Ak­türk ile Sez­gin Ak­ba­ba ara­sın­da geç­ti­ği öne sü­rü­len te­le­fon ka­yıt­la­rın­da, şir­ket yö­ne­ti­ci­le­ri­nin bir­bir­le­ri­ne gü­ven­me­dik­le­ri, “Al­lah ka­tın­da­” bir söz­leş­me ha­zır­la­dık­la­rı da ifa­de edi­li­yor. Fez­le­ke­de­ki o ay­rın­tı ve id­di­a şöy­le: Bosp­ho­rus 360’ın res­mi ola­rak yüz­de 25’i Cen­giz Ak­türk, yüz­de 75’i Ra­bi­ya Ak­türk üze­rin­de gö­rü­nü­yor. Ak­türk, Ak­ba­ba­’dan, bir söz­leş­me ha­zır­la­ma­sı­nı is­ti­yor ve yüz­de 75’lik kı­sım­da, Usa­me Ku­tub, Mu­az Ka­dı­oğ­lu ile Ab­dul­ke­rim Ça­y’­ın eşit pa­ya sa­hip, Ra­bi­ya Ak­tür­k’­ün, his­se­si ka­dar şir­ke­tin tüm mal var­lı­ğı­nın bu or­tak­la­ra ait ol­du­ğu­nu yaz­ma­sı­nı is­ti­yor. Kayıtlara göre, an­laş­ma­nın im­za­ya açı­la­ca­ğı, ki­şi­ler ara­sı­na ge­re­kir­se Bi­lal Er­do­ğa­n’­ı da ya­za­cak­la­rı­nı söy­le­dik­le­ri tes­pit edi­li­yor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler