Rus savaş uçakları alarmda

Rusya Savunma Bakanlığı batı sınırındaki savaş uçaklarının alarma geçirildiğini duyurdu. Konuyla ilgili ilk tepki de NATO'dan geldi. Ayrıca sessizliğini bozan Ukrayna'nın devrik Cumhurbaşkanı Yanukoviç Rusya'dan güvenlik garantisi istedi.

Yayınlanma: 27.02.2014 - 10:51
Abone Ol google-news

Ukrayna'da yaşanan olayın ardından dün Putin'in orduyu alarma geçirdiği açıklanmıştı. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna sınır hattını kapsayan ordu birliklerinin hazırlık seviyesinin test edilmesi için acil bir tatbikat emri vermişti.

Bugün ise bir açıklama daha geldi. Rus İnterfax haber ajansına göre duyuru Rusya Savunma Bakanlığı tarafından yapıldı. Batı sınırındaki savaş uçakları şu anda alarm durumunda… Savunma Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre savaş uçakları sınır bölgesinde sürekli dolaşıyor. Batı sınırındaki hava kuvvetleri herhangibir duruma karşı tetikte bekliyor.

Ayrıca bir iddiaya göre de Rusya'nın Simferopol'de bulunan askeri üssünde de hareketlilik söz konusu…

NATO'DAN ÇAĞRI GELDİ

Konuyla ilgili NATO genel Sekreteri Rasmussen’den bir açıklama geldi. Kırımdaki gelişmelerden kaygı duyduklarını söyleyen Rasmussen “Rusya’ya gerilimi tırmandıracak ya da yanlış anlaşılmaya yol açacak bir hamle yapmaması çağrısında bulunuyorum” dedi.

DEVRİK CUMHURBAŞKANI KONUŞTU

Ukrayna’nın devrik Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç’ten flaş açıklama geldi. 

Yapılan yazılı açıklamaya göre, Yanukoviç kendisinin hala "Ukrayna'nın meşru başkanı" olduğunu belirtirken, ülke içinde bir askeri çatışmaya karşı uyarıda bulundu. Devrik lider ayrıca, iktidarı alan "aşırıların" yapacaklarına karşı, kişisel güvenliğini Rusya'nın sağlamasını istedi.

Ülkenin güneydoğusu ile Kırım'ın, "güruh tarafından getirilen" liderlerin Ukrayna'da yarattığı kargaşayı kabul etmediğini söyleyen Yanukoviç, Ukrayna ordusunun iç işlere karışması emrini daha önce vermediğini, şu anda da vermeyeceğini kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler