AKP'li Çelik: Anayasa değişikliği için mutabakat var

AKP ile CHP arasındaki Yeni Anayasa görüşmeleri için AKP sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Çelik, "Darbe anayasasının değişmesi konusunda mutabakat var" dedi.

Yayınlanma: 30.12.2015 - 15:41
Abone Ol google-news

<video:456366>

Başbakan Davutoğlu ve Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi saat 13:00'da başladı. Görüşme yaklaşık 2,5 saat sürdü.

Toplantı sonrasında açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Ömer Çelik, CHP ile görüşmelerin çok iyi geçtiğini söyledi. Çelik'in açıklamalarından satır başları şöyle:

'Sayın Kılıçdaroğlu'na ve heyetine karşılamada gösterdiği nezaket ve iyi niyet için teşekkürlerimizi sunuyoruz. Son derece değerli bir görüşme oldu. Mevcut anayasanın değişmesi gerektiği konusunda tam bir mutabakat var. Beyin fırtınası oldu, asıl konu yeni anayasaydı. Darbe anayasasının değişmesi konusunda mutabakat var. Başbakan, başkanlık sistemi de gündeme getirdi. Başkanlık ya da parlamenter sistemi tartışalım istiyoruz. Uzlaşma komisyonu yeniden hayata geçsin istiyoruz. AB konusu da gündeme geldi. Sayın Kılıçdaroğlu da AB'ye tam uyum konusunda gereken desteği vereceklerini ifade etmişlerdir.

İçtüzük de ele alındı. Meclis'in çalışma biçimi gözden geçirilmeli. İçtüzüğün değişmesi konusunda anlaşma zemini var. MHP ile de görüştükten sonra geniş değerlendirme olacak.

Yeni anayasa iradesinin güçlendirilmesi bakımından son derece verimli bir görüşme olmuştur. 12 Eylül darbe düzeninden kalan mevzuatın temizlenmesi konusunda yüksek irade ortaya çıkmıştır.

Biz Meclis'te olan her siyasi partiden randevu isteriz. Bu sebeple HDP'den de randevu istedik. Ama yöneticilerinin anayasa meselesinde gayriciddi bir tutum takınmaları Başbakanımıza karşı saygısızlık bu randevu iptalinin sebebidir. 4 Ocak'ta da MHP ile görüşeceğiz. Liderlerle ihtiyaç duyulduğunda yine görüşülür.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler