'Kumpas'ın öldürdükleri şehit sayılsın'

Milli Savunma Bakanı Yılmaz, Balyoz ve Ergenekon benzeri kumpas davalarında mağdur olan TSK personeli için yasal düzenleme yapılacağını söyledi. Kumpas-der Başkanı Ahmet Zeki Üçok, yargılama sırasında yaşamını yitiren Murat Özenalp, Cem Aziz Çakmak ve Ali Tatar’ın şehit sayılmasını istedi.

Yayınlanma: 30.12.2015 - 21:36
Abone Ol google-news

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Balyoz ve Ergenekon benzeri kumpas davalarında mağdur olan muvazzaf ve emekli Türk Silahlı Kuvvetleri personeli için yasal düzenleme planladıklarını söyledi. Kendisi de kumpas mağduru olan CHP’li Dursun Çiçek’in konuyla ilgili önceki gün TBMM’de yaptığı konuşmaya yanıt veren Yılmaz, kumpas davalarına muhatap olan 366 personelin emekliye ayrıldığını, 205 kişinin ise görevini sürdürdüğünü söyledi. Yılmaz, Genelkurmay’ın davalar nedeniyle hak kaybına uğrayan personelin kayıplarının giderilmesine yönelik bir taslak çalışmasının kendilerine geldiğini belirterek, “Bugün itibarıyla diğer bakanlıklara bu görüşleri sunuyoruz. O bakanlıklardan alacağımız görüşlerle birlikte bir mutabakata varıldığında Meclis Genel Kurulu’nda bu davalardan dolayı mağdur olanların mağduriyeti giderilecek” dedi.

 

Emeklilere rütbe

CHP’li Çiçek ise Kumpasder’le birlikte hazırladıkları çalışmayı iki hafta önce elden Yılmaz’a verdiğini belirterek, “MSB’nin Genelkurmay’la bir çalışma yaptığını da biliyorduk. İkisini karşılaştırarak birleştirecekler. Yeni yılda tek bir hükümet tasarısı olarak Meclis’e gelecek” diye konuştu. Tasarı ile emekli edilenlerin emsallerinin aldığı rütbelere göre maddi kayıplarının karşılanacağını, yaşamını yitirenlerin şehit statüsüne alınacağını kaydeden Çiçek, “Manevi olarak da itibarları iade edilmiş olacak. Yasa maddi ve manevi kayıpların karşılanması için çıkartılacak” dedi.

 

Yasa başka dava başka

Kumpasder Başkanı Ahmet Zeki Üçok da Yılmaz ile konuyu görüşmek için randevu talep ettiklerini belirterek yargılamalar sırasında yaşamını yitiren Murat Özenalp, Cem Aziz Çakmak ve Ali Tatar’ın şehit sayılmasının zor olmadığını dile getirdi. Üçok, “Bu olaylar olmasaydı bu arkadaşlarımız ölmeyecekti. Zaten istisnai bir durum. Emsal oluşturabileceği bir durum yok” dedi. Üçok, yasal düzenlemenin açılan tazminat davalarıyla bir ilgisi olmadığını belirtti.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler