‘Dostum Dostum’la türkülü nöbet

Kurtalan Ekspres üyeleri 33. günde Silivri’deydi

Yayınlanma: 04.01.2016 - 06:21
Abone Ol google-news

Gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ve Ankara Temsilcimiz Erdem Gül’e destek amacıyla başlatılan Umut Nöbeti’ni dün Kurtalan Ekspres Grubu lideri Ahmet Güvenç ile grup üyeleri Bertuğ Cemil, Bülent Güven, Cem Yalçınkaya, Volkan Seviğ, Serhat Deniz, Sezai Sarıtaş, Yunus Emre Yılmaz ile CHP İstanbul milletvekili Dr. Ali Şeker, CHP Bahçelievler, Avcılar ve Sarıyer gençlik kolları üyeleri devraldı. Silivri Cezaevi’nde tutulan nöbette Kurtalan Ekspres üyeleri, Dündar ve Gül için türkü söyledi.

Silivri Cezaevi’nde 33. gününe giren Umut Nöbeti, soğuk ve karlı havaya karşın dün de devam etti. Kurtalan Ekspres üyeleri, düşünce ve ifade özgürlüğünün demokrasi açısından bir zorunluluk olduğuna inandıkları için, “Umut Nöbeti”ne destek verdiklerini vurguladılar.

Ahmet Güvenç, gazetecilerin yaptıkları haberler nedeniyle suçları kesinleşmeden tutuklanamayacaklarını söyledi. Güvenç “Bu durum, demokrasi tarihi ve basın özgürlüğü açısından kaygı verici” dedi. Kurtalan Ekspres üyeleri, düşünce ve ifade özgürlüğünden içeride olan Can Dündar ile Erdem Gül’ü de Pir Sultan Abdal türküsü selamladı.

Nöbete, ayrıca CHP Sarıyer, Avcılar ve Bahçelievler gençlik örgütü üyeleri de katıldı. Nöbette, “Can Dündar ve Erdem Gül yalnız değildir”, “Özgürlük uğruna ölenler, özgürlük uğruna yatanlar. Erdem’li Can’lara selam olsun” pankartları açıldı. CHP Bahçelievler Gençlik Kolu Başkanı Berkan Erdoğan, CHP Gençliği adına yaptığı açıklamada “Bu ülkede bir haber yapıldı diye eğer gazeteciler içeri alınıyorsa şunun bilinmesini isteriz ki bu gidişata dur diyecek olan genç yürekler vardır” dedi.

Zonguldak Halkın Sesi Gazetesi İmtiyaz Sahibi Ahmet Öztürk ve yazarı Mustafa Özdemir ise hava şartları nedeniyle Silivri’ye gelemedi. Öztürk ve Özdemir’in başka bir gün nöbeti tutacağı belirtildi.

NÖBETTE BUGÜN

Basın Konseyi Genel Sekreterliği’- nin organize ettiği Umut Nöbeti’ni bugün ise gazeteci Yavuz Oğhan ile Şehriban Oğhan devralacak.

DOSTUM DOSTUM

Bin cefalar etsen almam üstüme
Gayet şirin geldi dillerin dostum
Varıp yad ellere meyil verirsen
Gış ola bağlana yolların dostum
Dostum dostum dostum gelsene canım

İlahi olmaya yardan ayıran
Bahçede bülbüller ötüyor uyan
Kula gölge ise Allah’a ayan
Senden ayrılalı gülmedim dostum
Dostum dostum dostum gelsene canım

Can Dündar ‘2015’in yazarı’

ANDY-AR Araştırma Şirketi’nin “2015’in enleri” anketine göre, MİT TIR’ları ile Suriye’ye insani yardım adı altında silah taşınması görüntülerinin yayımlanması nedeniyle açılan davada tutuklanan gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ‘yılın yazarı’ seçildi.

ANDY-AR’ın Habertürk için yaptığı araştırmada ‘2015’in yazarı sizce kim’ sorusuna katılımcılar sırasıyla Can Dündar, Orhan Pamuk, Elif Şafak, Ahmet Ümit ve İskender Pala cevabını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler