'Bilal Erdoğan'a yeni kaynak'

Rant peşkeşini değerlendiren CHP’li Barış Yarkadaş “Pendik Belediyesi Bilal Erdoğan’a yeni bir kaynak yarattı” dedi. Mehmet Gür ve Erdoğan ailesinin ortak şirketi, Ortadoğu Proje Geliştirme İnşaat AŞ. Bu şirkette Erdoğan ailesinin yakınları da var.

Yayınlanma: 04.01.2016 - 23:44
Abone Ol google-news

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ailesine yakınlığıyla bilinen iş adamı Mehmet Gür ve Erdoğan ailesinin ortak şirketi Ortadoğu Proje Geliştirme İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi. Bu şirkette Erdoğan’ın kardeşi Mustafa Erdoğan, Bilal Erdoğan’ın eniştesi Ziya İlgen ile imam hatipten arkadaşları Barış Aksüs ve Aykut Emrah Polat’ın de hisseleri var. Aksüs’ün kendisine ait başka bir şirket de İBB’den ihale alıyor.

Bilal’in ortağına piyango vurdu

Ortak şirket Ortadoğu 11 Ekim 2013 yılında Bilal Erdoğan’ın amcası Mustafa Erdoğan ve eniştesi Ziya İlgen ile birlikte kurduğu isimlerinin baş harflerinden oluşan BMZ Denizcilik ve İnşaat adlı şirketin Gür ile ortak olmasıyla kuruluyor.

Pendik Belediyesi, Erdoğan ailesine yakınlığıyla bilinen iş adamı Mehmet Gür’ün şirketi ÖZARS tarafından alınan bir araziye imar ayrıcalığı tanınmasını dün gazetemizin manşetinden duyurmuştuk. Konuyla ilgili gazetemizle görüşlerini paylaşan CHP’li İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş şöyle konuştu: “Pendik Belediyesi bu arsayı yıllar önce kendi mülkünden çıkarttı. O zaman biz CHP olarak bu arsanın satışına karşı çıktık. Şimdi 200 milyon avantaj sağlandı. Halk zarara uğratıldı. Pendik Belediyesi’nin yaptığı suçtur. Bilal Erdoğan’a yeni bir kaynak yaratılmıştır. Yargıya yeniden taşıyacağız. Haksız kazanç getirdiğine inanan hâkimler kaldıysa bunu iptal ettireceğiz. Yolsuzluk ve hırsızlık artık pervasızlaştı. Bilaller zenginleştikçe yoksullarımız yoksullaşıyor.”


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler