Meteoroloji'den önemli uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara ile iç kesimleri bu gece oluşacak sis hadisesine karşı uyardı. Hava sıcaklığı Doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece azalırken, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak.

Yayınlanma: 28.02.2014 - 11:33
Abone Ol google-news

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan son değerlendirmelere göre, hava sıcaklığı doğu Anadolu'nun doğusunda 1 ila 3 derece azalırken, diğer yerlerde 2 ila 4 derece artacak. Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile sabah ilk saatlerde Samsun ve Sivas, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli ve Çanakkale çevrelerinde görülecek yağışların genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Anadolu'nun doğusu, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Sivas çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Bu sabah ve gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde sis hadisesi, iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Rüzgar, genellikle güneyli yönlerden, sabah saatlerinde güneydoğu kesimlerde batı ve kuzeybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, gece saatlerinde Kuzey Ege kıyılarında kuvvetli olarak esecek.

SİS UYARISI

Bu gece saatlerinde Marmara ile iç kesimlerde yer yer pus ve sis hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji, ilgilileri ve vatandaşları uyardı.

BUZLANMA VE DON OLAYI İLE BİRLİKTE SİS UYARISI

Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu bölgelerde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı Meteoroloji, ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini bildirdi.

BAZI İLLERDE HAVA DURUMU

İSTANBUL: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu. (12)
ANKARA: Parçalı ve az bulutlu. (12)
İZMİR: Az bulutlu. (16)
ADANA: Az bulutlu ve açık.(20)
ANTALYA: Az bulutlu ve açık. (18)
SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu, sabah ilk saatlerde yağmurlu.(10)
ERZURUM: Çok bulutlu, aralıklı kar yağışlı. (4)
DİYARBAKIR: Parçalı ve az bulutlu.(16)

BÖLGELERDE HAVA DURUMU

MARMARA: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, ve Çanakkale çevreleri yağmurlu geçecek.
EGE: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu, sabah ilk saatlerde Sivas çevreleri hafif kar yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.
ORTA VE DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Trabzon, Rize ve Hopa ile sabah ilk saatlerde Samsun çevreleri aralıklı yağmurlu, Gümüşhane, Bayburt ve Artvin çevreleri karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışlı geçecek.
DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı, Muş, Bitlis, Van ve Hakkari çevreleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı, Iğdır çevreleri yağmurlu geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, doğusu parçalı bulutlu geçecek.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler