Sosyal medyada tacizci yazar iddiası

Yazar Aytaç A.’nın sosyal medya hesaplarından kadınları taciz ettiğine ilişkin iddialar büyük tepki çekti. İddiaları reddeden A.’ya ait olduğu önü sürülen Facebook hesabından ise “Yazmaya da, sevişmeye de devam edeceğim” açıklaması geldi.

Yayınlanma: 05.01.2016 - 18:34
Abone Ol google-news

‘Hiç Anadolu Piç Amerika‘, ‘Sekizinci Seksek’ kitaplarının yazarı Aytaç A’nın sosyal medya hesaplarından kızları taciz ettiği iddia edildi. Taciz edildiğini iddia eden kadınlar mesajları sosyal medyada paylaşınca tepkiler çığ gibi büyüdü. Yazar hakkındaki iddiaları yalanladı.

Olay Marmara Üniversitesi Gazetecilik Bölümü öğrencisi M.E.isimli öğrencinin kendisine atılan mesajları sosyal medyada paylaşmasıyla ortaya çıktı. Yeryüzü Kadınları adına konuşan M.E, "Ben bir Yeryüzü Kadınları üyesiyim. Kadınlara karşı yürütülen taciz ve tecavüz zihniyetinin karşısında durmayı ilke edinmiş olarak teşhire katılan kadınları Yeryüzü Kadınları olarak selamlıyorum. Maya Angelou'nun dediği gibi bir kadın ne zaman sesini duyurmak için ayağa kalksa planlanmamış bile olsa, tüm kadınlar için de ayağa kalkmış olur. Aytaç A. tarafından sosyal medya üzerinden tacize uğradım. Edindiğim bilgiye göre birçok taciz ettiği kadın varmış. Bunun üzerine bana attığı mesajların görselini sosyal medyada paylaştım. Birçok kadın yazarın mesajlarını paylaşmaya başladı. Konuyla ilgili olarak hukuksal yollara başvuracağız. Tüm kadınları bizimle dayanışmaya çağırıyorum. Yaşasın kadın dayanışması” dedi.

Tacize uğradığını iddia eden başka bir kadın ise “Bana ‘sen kitaplarımı oku, ben ayaklarını öpeyim, fetiş bir kızsın kölen olmak istiyorum. Köle yazarın’ tarzı yazarlık kimliğini kullanan mesajlar attı” diye konuştu.

Dergilerden tepki

Yazarın yazılarının yayınlandığı dergilerden tepki gecikmedi. Ayı Dergisi, “Aytaç A’nın kadınlara karşı kişiliksiz yaklaşımlarını görmüş ve okumuş bulunuyoruz. Kendisinin bizimle yazması artık mümkün değildir” açıklaması yaptı. Sokak Misyon’u Dergisi ise yazarın 6. sayısında yayınlanacak yazısının kaldırıldığını duyurdu.

‘Sahte hesaplar’

Aytaç A. ise kendisinin attığı iddia edilen mesajların kendi adına açılmış sahte hesaplardan yapıldığını savundu. İddiaları reddeden yazara ait olduğu öne sürülen Facebook hesabından ise, “Yazmaya da, sevişmeye de devam edeceğim” açıklaması geldi. Facebook profilini kapatan Aytaç A.'nın savunması şu şekilde:


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler