Kılıçdaroğlu: O koltuktan derhal ayrıl

CHP lideri Kılıçdaroğlu, 'başçalan' diye seslendiği Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "O koltuktan derhal ayrıl" diye seslendi.

Yayınlanma: 28.02.2014 - 15:56
Abone Ol google-news

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Çanakkale'deki mitinginde konuştu. Yolsuzluk ve rüşvet skandalı üzerinden AKP ve Erdoğan'a yüklenen Kıllıçdaroğlu'nun sözleri sık sık "Hırsız Tayyip Erdoğan" ve "Hükümet istifa" sloganları ile kesildi.

Başbakan Erdoğan'a 'başçalan' diye seslenen Kılıçdaroğlu, "Artık adı 'başçalan'a çıkan bir insanın Türkiye Cumhuriyeti'nde başbakanlık koltuğuna oturmaması gerekir" ifadelerini kullanarak, "Çanakkale'den söylüyorum, sende ar varsa, utanma duygusu varsa o koltuktan derhal ayrıl" diye konuştuk.

 Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satırbaşları şöyle:

- Artık adı 'başçalan'a çıkan bir insanın Türkiye Cumhuriyeti'nde başbakanlık koltuğuna oturmaması gerekir. Çanakkale'den söylüyorum, sende ar varsa, utanma duygusu varsa o koltuktan derhal ayrıl.

- Emekli kardeşlerime sesleniyorum, sizin aylığınız niye düşük? Birisi 30 milyon avro götürürse fatura size çıkacak.

- Artık bunların üzeri örtülemez. Dünyanın hiç bir ülkesinde devletini soyan bir başbakan, başbakanlık koltuğunda oturamaz. Başbakanlık koltuğu namuslu insanların oturduğu koltuktur.

- Türkiye'yi hırsızlardan, yolsuzluk yapanlardan temizleyeceğiz. Gün ayrışma günü değil beraber olma günüdür. Gün, haramilerden temizleme günüdür. Gelin hep beraber, Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde birleşelim. Gelin hep beraber demokratik yollardan bunların hesabını soralım.

MEDYAYA SESLENDİ: KORKMAYACAKSINIZ, BU ÜLKEDE CHP VAR...

- Eğer bir ülkede o ülkenin başbakanı ve bazı bakanları birlik olup devleti soyuyorlarsa bilin ki o ülkede farklı bir yönetim vardır. Türkiye'nin başındaki kişinin bir diktatör olduğunu ifade ettim. Diktatörler, dini siyasette kullanırlar. Diktatörler, yeri geldiğinde camilerde içki içiliyor diye iftira da atarlar çünkü diktatörlerin temel özelliği insanları ayrıştırmaktır.

- Diktatörler yalanla beslenirler... Diktatörlerin bir diğer özelliği daha var... Medyaya müdahale ederler. Şimdi, 'Alo Fatih' dönemi başladı. Hemen bu yayını kes diyor! 'Alo Fatih' hemen keseceğiz diyor, ve kesiyor. Ve 630 milyon dolarlık medya havuzu oluşturuyorlar. Gazeteleri birbirlerine peşkeş çekiyorlar. Gazetelerin arkasında başçalan var nasıl olsa.

- TBMM'de konuşuyoruz, Başbakan'ın trilyonları sıfırlayın diye yaptığı konuşmaları yayınlıyoruz, korkudan yayını kesiyorlar. Korkmayacaksınız, yürekli olacaksınız. Unutmayın bu ülkede Cumhuriyet Halk Partisi var.

"SES KAYITLARI AĞRI DAĞI KADAR GERÇEK..."

- 'Camide içki içildi' dedi, yalan çıktı. Kabataş'ta başörtülü bir kadına sözde yüz yüzelli kişi saldırmış. O da yalan çıktı. Görüntüler çıktı, "Hayır rapor var" diyor. Gözüme mi inanıyım, sana mı inanayım. Sen zaten yalancısın. Urla'da villalar... İki villa uğruna devletin valisini satan adam... "O villalar 35 yıldır orada var" diyor. Google'a baktık, iki yıl önce bile yok. Yeni yapılmış. En son yalanı ne? Oğlu Bilal'le konuşuyor. Beş ayrı konuşma... Bu konuşmalar çıkınca önce bir sessizlik... Çıktı ertesi gün "Bu montaj" dedi, yalan söyledi. Ağrı Dağı gerçekse, bu konuşmalar da o kadar gerçektir.

- En son Bilal oğlan 30 milyon avro kaldı diyor... Bir başbakanın evinde bu para nasıl gezer...


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler