'17 Aralık'ta önemli gelişme

"17 Aralık" soruşturması kapsamında, Fatih Belediyesi'ne yönelik yapılan operasyona ilişkin iddianamenin önümüzdeki hafta yazılmasına başlanacak.

Yayınlanma: 28.02.2014 - 17:27
Abone Ol google-news

Aralarında işadamı Rıza Sarraf ile eski İçişleri Bakanı Muammer Güler'in oğlu Barış Güler'in de bulunduğu 5 ismin yer aldığı soruşturmaya ilişkin iddianamenin ise beklenen bilirkişi raporlarının dosyaya ulaşmasının ardından yazılacağı bildirildi.

"17 Aralık" soruşturması kapsamında Fatih Belediyesi, TOKİ ve işadamı Rıza Sarraf'ın da aralarında bulunduğu şüphelilere ilişkin yapılan 3 ayrı operasyon sonrası savcılık dosyalar üzerindeki çalışmalarını sürdürüyor. Soruşturmaları yürüten savcı Ekrem Aydıner'in ilk iddianamenin yazımına önümüzdeki hafta başlayacağı öğrenildi.

İLK İDDİANAME

Savcılık kaynaklarından edinilen bilgiye göre, ilk iddianame, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'in de aralarında bulunduğu isimlerin gözaltına alındığı soruşturmaya ilişkin hazırlanacak. Soruşturma kapsamında Demir'in kardeşi Sebahattin Demir'in de aralarında olduğu 8 kişi tutuklanmıştı. Tutuklanan şüpheliler avukatlarının itirazları üzerine tahliye edilmişti.

BİLİRKİŞİ RAPORLARI BEKLENİYOR

17 Aralık'ta aralarında işadamı Rıza Sarraf'ın da bulunduğu 14 şüpheli tutuklanmıştı. Rıza Sarraf ile bakan çocukları Barış Güler ve Kaan Çağlayan'ın da aralarında bulunduğu 5 kişiye düşen soruşturmada ise, bazı bilirkişi raporlarının beklendiği öğrenildi. Savcılığın tanık ifadelerine başvurduğu soruşturmada, bazı şüphelilerin yeniden ifadelerine başvurulabileceği belirtildi. Bu işlemlerin tamamlanmasının ardından ise iddianamenin yazımına başlanacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler